Dogodkovnik

 • zen-bali-ellness

SVETOVNI DAN VELNESA, sobota, 10.06.2017

Ventilator besed | 1.6.2017 | Komentarji 0

Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana (VSŠKV- www.vskv.si)

in

portal www.velnes.si za vas pripravljamo

 

VELNES UMIK V MESTU    

 

V maju in juniju po vsej Sloveniji potekajo akcije Tedna vseživljenjskega učenja (TVU). V okviru le tega se bomo 10. junija prvič v Sloveniji pridružili Svetovnemu dnevu velnesa (Global Welness Day- GVD). Ta dan bo skoraj 100 držav sveta obeležilo z različnimi akcijami. Akcije v Sloveniji koordinirata VSŠKV in prvi  in edini celostni portal www.velnes.si.

Dejavnost Svetovnega dne velnesa smo poimenovali Velnes umik v mestu.

 

Naše akcije tega dne  bodo:

Od 8.30- 11.00:NEGOVALNI DOTIK ZAVESTI – ACCESS BARSÒ

 

Vabljeni na predstavitev in pokušino Access Bars® masaže, ki vsakemu, ki se odloči zanjo,  podarja lahkotno spreminjanje vsega, kar v življenju ne deluje več, na bolje.

 

Ciljna skupina: ženske

 

Je zdaj čas, da prisluhnete telesu, si podarite urico in se prepustite nežnemu in negovalnemu dotiku v prijetnem ambientu, ob skodelici dišečega čaja?

Kaj če bi lahko zopet postali otroško sproščeni, igrivi in nasmejani pri vsem kar počnete?
Je čas da začnete prejemati to, kar si resnično želite? Da začnete resnično uživati v življenju, na najboljše možne načine?

Vabljeni na predstavitev in pokušino Access Bars® masaže, ki vsakemu, ki se odloči zanjo, podarja lahkotno spreminjanje vsega, kar v življenju ne deluje več, na bolje. 

Barsi so točke na naših glavah in ob rahlem pritisku nanje brez napora sproščamo vse omejitve in blokade, ki smo jih dolga leta nabirali v naših telesih. 

Ljudje po tretmanu opažajo hitro izboljšanje zdravja, spanja, odnosov, več polnosti na področju spolnosti, poslov in financ, telo je energizirano in vitalno, celo najbolj stresne situacije v življenju začnejo dojemati lahkotnejše, igrivo začnejo izbirati spremembe, ki se jim prej niso zdele mogoče, sprosti se jim ustvarjalna energija, zagledajo možnosti, na katere prej niso niti pomislili.


Telo postane po tretmanu sproščeno kot že dolgo ne in to je samo del najslabšega scenarija, lahko se namreč zgodi tudi to, da vaše življenje postane veliko bolj čarobno, kot je bilo prej.

Izvajalki:

 

Z vami bova Access Bars® facilitatorici Ema Bavcon in Nadja Ogrinc. 

 

Nadja Ogrinc je mlada podjetnica, facilitatorica in terapevtka. Že več kot dve leti uporablja orodja Access Consciousnessa za kreiranje in raziskovanje življenja. Izobraževala se je v Sloveniji in po tujini. Je aktivna voditeljica tematskih delavnic z accessovimi orodji, otroških delavnic, Access Bars delavnic ter ostalih telesnih procesov Access Consciousnessa. Izvaja terapije Access Bars, Energetic Facelift in terapije ostalih energijskih telesnih procesov Access Consciousnessa. Ljudi opolnomoča z orodji za lahkotno kreiranje lastnega življenja. Več o njej in njenem delu na   www.emabavcon.com .

 

Ema Bavcon je umetnica ličenja in Access Bars® facilitatorica, ki svojo radovednost in navdušenje do življenja neguje in razvija v okrilju blagovne znamke OWAW. Navdihuje jo čarobnost naravnega izgleda, ki ga odraža sijaj telesne vitalne energije in polnosti življenja. make-up zanjo ni le maska ali nalepka, vedno bolj se namreč zaveda, da ključ do resnične lepote izvira iz osebnega zadovoljstva in telesnega dobrega počutja. Sprašuje se, kako lahko prejemamo lepoto življenja na vsakem koraku, kako lahko make-up postane zabavna izbira in ne nuja, potreba ali navada ter kaj je onkraj lepote, kot smo jo poznali do sedaj? Ličenje za posebne priložnosti in individualne delavnice ličenja kombinira z masažnimi terapijami in procesi access consciousness®, ki nam podarjajo čudovito in lahkotno priložnost osvobajanja našega fizičnega telesa vseh omejitev in blokad, ki nam otežujejo živeti življenje, kot si ga resnično želimo. Več o njej in njenem delu na www.nadjaogrinc.com .

 

Info, prijave:

Ema Bavcon, 040604643, info@owaw.life

Nadja Ogrinc, 041242909,  info@mylightness.com

 

Od 11.00 do 12.30:  STRES – Kaj v resnici vem?

 

Stres je del našega vsakdanjika. Lahko je razlog za večjo motiviranost, srečo in zadovoljstvo, medtem ko neobvladan, pušča trajne posledice na našem zdravju. Odgovor našega telesa nanj je vedno enak:  »boj ali beg«.  Katero možnost bomo v določeni situaciji izbrali, določajo naše  življenjske izkušnje, karakter, inteligenca in družbeno okolje iz katerega prihajamo.

 

Predavanje bo odgovorilo na vprašanja:

Ali sami prepoznate stres?

Kakšen je vaš odziv nanj?

Zakaj na isti stresni dejavnik posamezniki reagirajo različno? 

Kako lahko stres obrnete sebi v prid?

Katere bolezni povezujemo s stresom?

Ali lahko stres pusti posledice  v našem genetskem zapisu?

Kako vpliva na naš imunski sistem? 

Ali stres povzroča raka?

Kakšni so najboljši mehanizmi boja proti stresu?

Oborožite se z dodatnimi informacijami in se uspešno borite za svoje zdravje!

 

Stres- Kaj v resnici vem? je predavanje s pogovorom.

 

Izvajalka: Maja Miklič je dr. med., spec. druž. med. Od študentskih let dalje sodeluje v programih za promocijo zdravja kot so Prva pomoc in Koronarni klub Ljubljana. Je avtorica številnih prispevkov na zdravstveno tematiko v razlicnih revijah:  Doktor 24 , Polet, Moja zena...

V sodelovanju s Cube fitnesom v Ljubljani, s predavanji in športnimi programi, uspešno promovira zdrav način zivljenja in skrb za aktivno življenje v vsaki starosti.

 

12.30 do 13.00- En dan lahko spremeni moje življenje

 

Slovenija, dežela zdravja, dobrega počutja, vitalnosti in dolgoživosti                                                            

 

Spuščanje velnes balonov, otvoritev svetovnega dne velnesa v Sloveniji in obeležitev slogana dogodka »En dan lahko spremeni moje življenje«.

 

Izvajalki: mag. Monika Karan, ambasadorka Svetovnega dneva velnesa za Slovenijo in Jelica Pegan Stemberger, ravnateljica Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana.

 

 

13.00- 15.00- Jejmo in pijmo zdravo

 

Priprava zdrave in enostavne hrane in pijač:

 1. Palačinke, frtaljlje, omlete in šmorni : Pekli bomo palačinke, frtalje, omlete in šmorne, jih nadevali z različnimi nadevi- slanimi, sladkimi...
 2. Kanapejada: Pripravljali bomo razne kanapeje- slane, sladke, sadne, zelenjavne...
 3. Osvežilne pijače, naravni sokovi in zmešančki:  Pripravljali bomo osvežilne pijače, sokove, zmešančke iz zelenjave, sadja in zelišč...

 

...pri vsem tem bomo ustvarjalni in inovativni, se učili, družili in neskončno zabavali.

13:00 – 15:00-  FMS testiranje s sedmini testi

Funkcionalni pregled gibov je sestavljen iz sedmih različnih testov, ki nam na koncu povedo, kakšna je funkcionalno mobilnost in stabilnost našega telesa. Na osnovi teh testov kondicijski trener lahko da smernice za vadbo, ki je primerna za posameznega »merjenca«.

 

Izvajalec: Matej Dolenc je po izobrazbi profesor športne vzgoje. Samostojni podjetnik MAT., Matej Dolenc s.p., dela predvsem na področju kondicije različnih športnikov in je soustvarjalec Racman golf kluba. Sodeloval je že s tenesači, deskarji na snegu, tekači, golfisti in odbojkaši. Če potrebujete trenerja ali terapevta za preventivno vadbo, izboljšanje kondicije ali za vadbo po poškodbi ali operaciji je g. Dolenc pravi naslov za vas. Deluje v Kranju in Ljubljani ter ga dobite na naslednjem kontaktu: matej.s.dolenc@gmail.com

 

15.00 – 18.30- Urban City retreat

Dopust na katerega ni potrebno potovati!

Program je sestavljen iz treh akcij, ki tvorijo celoto.

Namenjen je regeneraciji in globinski sprostitvi. To je v mestu na dosegu rok, a vendar pogosto tako daleč in tako nedosegljivo...

Program je namenjen izključno ženskam (mladim in manj mladim), zlasti vsem tistim, ki se ne morejo ali ne znajo sprostiti in odpočiti in tega niso naredile že dolgo.

Svetujemo, da se odločite in se udeležite vseh treh akcij. 

Od 15.00 do 16.30

 1. ANGELS BODY & EMOTIONS

 

Trajanje 90 minut,

Vaje dihanja in zavedanja telesa,

Gibanje telesa ob glasbi, doživljanje lastnega telesa in lastnih čustev ob glasbi, sedanji trenutek v telesu in umu, čustva in glasba, čuječnost lastnega trenutka

Ples in raziskovanje lastnega telesa v prostoru  

Raztegovanje telesa

 

Izvajalka: Ivka Armanda Todorović je solastnica in sokreatorka Angelsa Body and Emotions koncepta. Je inštruktorica in odlična motivatorka, ki strast do gibanja spreminja v novo realnost.

Zase pravi, da je srečna in ponosna solastnica in soustanoviteljica studija Angels, ki je postal svojevrsno gibanje med ženskami, kjer se spajata telesna aktivnost in radost druženja, samospoznavanja in spoznavanja odzivov na lastna čustva in odzive na čustva drugih.                                                                                   

 

16.30 do 17.30

 

 1. FIT FACTORY By Helena Fjorović

 

Trajanje: 60 min

Interaktivno predavanje + vaje.

Kako sanjati sanje in jim slediti– postavljanje in oblikovanje ciljev.

Kako nahraniti svojo moč in ne  šibkost– hrana kot moč in pozitivna energija .

Kako v 3 minutah s 3 vajami uživati 3 ure – hitro sproščanje v vseh situacijah.

 

Izvajalka:Helena Fjorović je medicinska sestra rojena u Dubrovniku in živi u Zagrebu. S partnerjem vodi uspešno franšizo Linea Snella Zagreb Jug za ženske. Ima bogato  znanje iz psihijatrije, psihologije, komunikacije, nutricionizma. Končala jeusposabljanje iz grupne psihoterapije, NLP –a. Rada dela z ženskami in jo izjemno veseli in radosti, da jih lahko pripravi do tega, da spremenijo svoje življenje na bolje.

 

17.30 do 18.30

 1. LAURUS SLOW SPA by Anamarija Pažin Morović

 

Trajanje: 60 minut

Wellness Princess, Wellness Queen: z malimi triki prebudi kraljico in princezo v sebi.

Just Relax! – aromameditacija  za globoko in globinsko sproščanje kjerkoli in kadarkoli.

Laurus Slow Spa Short Massage: kratke a učinkovite masaže z naravnimi esencami vračajo in budijo  vitalnost in dajejo novo moč in energijo.

 

Izvajalka: Anamarija Pažin Morović je dipl. ekonomistka. Na Univerzi v Zagrebi je diplomirala iz marketinga. Njena velika ljubezen je aromaterapija, ki jo je izbrala za svojo življenjsko poklicanost.

Po zaključenem izobraževanju po več verificiranih programih aromaterapije, spreminja hobi aromaterapije v posel. V Zagrebu ustanovi Laurus- studio za aromaterapijo, prvi studio za aromaterapijo na Hrvaškem.

Po ustanovitvi podjetja vodi različne delavnice iz področja aromaterapije in naravne kozmetike in  postane izobraževalka za aromaterapevte in velnes osebje na Hrvaškem in širše. Leta 2011 začne sodelovati s turistično skupnostjo iz Malega Lošinja na področju destinacijskega managementa.

Oblikuje poseben  velnes koncept Laurus Slow Spa, ki je inspiriran z lepotami Hrvaške. Ta koncept  je Premier Traveler, ugledni njujorški časopis, leta 2015 uvrstil med 10 najboljših spa koncepataov svieta.

Je kreatorka in lastnica blagovne znamke vonjev za dom Spa Sense in je lastnica Laurus Slow Spa, studia za aromaterapijo in globinsko sproščanje v Zagrebu.

Njena velika ljubezen danes je še vedno aromaterapija, velnes, izobraževanje in usposabljanje in spa koncepti.

 

Izvajalka: Palmina Erceg, je velika poznavalka fitoaromaterapije in raziskuje uporabo le te  v vsakdanjem življenju.

Njena velika ljubezen so  aromamasaže, ki jih uspešno izvaja že več kot 15 let.

Končala je usposabljanje po specializiranih programih za aromamaserje v Aromara centru in fitoaromaterapevt pri dr. Striboru Markoviću.

Rada ima naravo in svoje znanje deli z mnogimi strankami v zeliščni lekarni Bio Terra Zagreb.

V projektu Urban- City prakticira Laurus Slow Spa kratke masaže.

 

Program Urban City retreat poteka v hrvaškem jeziku in zaradi stroškov ne bo prevajan.

 

 

18:30 – 19:30- Osnovni Shiatsu – osnovna uporaba masažne tehnike doma (delo v parih)

Dotik je bistvo vzhodnjaške medicine. Vsi potrebujemo dotik in Shiatsu nam daje čudovito priložnost, da ga izkusimo. Na ta način, s pravim dotikom na pravem mestu, se v našem telesu pričenja čudovit proces samozdravljenja. K dotiku dodamo še različne tehnike raztezanja telesa, kar skupaj tvori nežno fizično terapijo, ki ima korenine tako v klasični orientalski masaži kot v akupresuri.

Shiatsu je nastal na Japonskem. Na Japonskem je shiatsu uradno priznan način zdravljenja že vrsto let, medtem ko se je na zahodu pričelo uveljavljati šele po letu 1970. Mnogi ga imenujejo masaža, vendar gre za globlji poseg v človekovo fizično kot tudi astralno (vitalno, mentalno, intelektualno) telo.

Shiatsu je tradicionalna japonska zdravilna veda, ki je nadgrajena s spoznanji o potrebah sodobnega zahodnega človeka. V dobesednem prevodu pomeni pritiskanje s prsti.

Za shiatsu masažo potrebujete: udobno obleko in obutev ter blazino za jogo/pilates (armaflex).  

Izvajalka: Nevenka Dolenc je po izobrazbi vzgojiteljica in profesorica športne vzgoje. Poleg delovanja na področju vzgoje in izobraževanja se je veliko izobraževala na področju čustvene inteligence, alternativne medicine, bioenergije, kitajske tradicionalne medicine, hatha joge, sprostitvenih tehnik in v gibanju predšolskega otroka. Izkušnje ima tudi na področju poučevanja uporabne masaže doma, sprostitvenih tehnik, telovadbe za predšolske otroke. Objavila in predstavila je že preko 25 prispevkov iz področja športa ter poučevanja na različnih mednarodnih kongresih in konferencah. Je predavateljica na VSŠKV.

 

21.00 dalje: Zvočna gong kopel pod zvezdami –Praznovanje ljubezni

 

Pridružite se nam v zvočni ​preozbrazbi ​ v​ gong kopeli​.

​Rezonantno zvočno polje se  ustvarja z igranjem na gonge chiron,  sound creation, mali simfonični gong, himalajske pojoče posode in druga glasbila. Vibracija AUM vas popelje v enost z zvokom, ki vas preplavi z energijo radosti  in globoke sprostitve.

Udeležba v preobrazbi je primerna za vse starosti, za moške in ženske.

 

Priporočamo udobna oblačila in obutev, podlago za ležanje, dekico za pokrit, morda blazinico za pod glavo in  vodo. Pridite 10 minut prej, da bomo pričeli točno ob uri!

Zvočno kopel bomo izpeljali na vrtu VSŠKV in Glotte Nove.

Po končani kopeli bomo pili hladen oz. topel domači čaj. Priporočamo se za kake dobre in prave domače piškotke za ob čaju.

 

Izvajalka: mag. Tea Smonker je univ.dipl. socialna delavka, NLP mojster praktik, coach in karierni coach. Je gong mojstrica, (Don Conreaux iz New Yorka), usposobljena za zvocno masazo s himalajskimi  posodami, voditeljica gong joge, voditeljica joge smeha, voditeljica joge plesa .Je

redno zaposlena   kot svetovalka v strokovnem zdruzenju v Ljubljani.  Z igranjem gongov se ukvarja  9 let.   Sodelujem kot zunanja sodelavka  v Genjoga studiu, Inštitut za razvoj joge, Mesarska 18, Ljubljana, kjer izvaja zvocne kopeli  in zvocno masazo s himalajskim posodami.  Deluje tudi  kot prostovoljka in igra v razlicnih nevladnih organizacijah za razlicne ciljne skupine:  za zenske zrtve nasilja, duševno zdravje v skupnosti odvisni od nedovoljenih drog. Na Fbju jo lahko spremljate na naslovu Šakti zvocni velnes  www.facebook.com/gongsaktiwellness 

 

Opombe:

 1. Na vse dejavnosti se je potrebno obvezno prijaviti na: info@vskv.si ,
 2. Vse dejavnosti so za udeležence brezplačne,
 3. Vse dejavnosti potekajo na lokaciji VSŠKV (ali Glotta Nova), Ulica Carla Benza 1 (Prej Poljanska cesta 95), Ljubljana,
 4. Obvezno prosim upoštevajte navodila znoraj posameznega programa,
 5. Vabljeni tudi otroci. Zanje bodo poskrbeli študenti VSŠKV. Skupaj bodo telovadili, se sprehajali, imeli kreativne delavnice... Dejavnosti za otroke bodo organizirane od 8.30 do 19.30.

Takega VELNES UMIKA V MESTU ne boste tako kmalu doživeli!  Zato vabljeni k udeležbi težko ponovljivega in enkratnega dogodka.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko