Dogodkovnik

  • zeleni_fotelj

KIRA JE TISTA KNJIGA V ZELENEM FOTELJU?

Ksenija Orel | 8.6.2017 | Komentarji 0

V Mestni knjižnici Izola že drugo leto miga bralni klub KIRA KNJIGA. Novih zgodb in doživetij željni se na vsake tri tedne srečujemo v Pravljični sobi knjižnice, v poletnih mesecih pa se preselimo v Knjižnico med oljkami v Arheološki park Simonov zaliv, kjer se posvetimo antični književnosti in odkrivamo, v kolikšni meri nas ta literatura, ki pomeni temelj naše civilizacije, nagovarja danes.

Naš klub je nastal v želji, da bi individualno bralno izkušnjo s soočanjem mnenj in doživljanj poglobili in obogatili, enako pomembni izhodišči pa sta tudi širjenje kroga aktivnih bralcev in seznanjanje s kakovostnimi slovenskimi književnimi ustvarjalci. V tem imamo podporo tudi Javne agencije za knjigo. Gre za branje, ki ga ne motivira šolska ocena, pač pa preprosta želja po spozna(va)nju in nenazadnje tudi bralnem užitku, je nujno bolj doživeto, pristnejše in polnejše. Še zlasti, če mu sledi tvoren pogovor, pri katerem izhajamo tako iz lastnih opažanj in doživljanja kot iz vnaprej pripravljenih bralnih iztočnic, plodne pa so tudi debate na podlagi izbranih odlomkov. Z branjem leposlovja ne le bogatimo besedni zaklad in izboljšujemo pisno kompetenco, temveč zlasti krepimo našo občutljivost za drugost in drugačnost. Branje nas počlovečuje in uči živeti v večji strpnosti in sožitju. Veseli bomo, če se nam pridružite – kadarkoli.

Vzporedno z bralnim klubom se je rodila tudi njena dvojčica KIRA KNJIGA V ŽIVO, ki želi bralcem približati domače literarne ustvarjalce – v živo. Zaradi finančne podhranjenosti še ne miga tako živahno in pogosto, kot bi si želeli … Prav zato vas s toliko večjim veseljem vabimo, da se nam jutri, v petek, 9. junija 2017, ob 19. uri pridružite v Mestni knjižnici Izola na literarnem večeru z mlado nadarjeno novogoriško pisateljico Anjo Mugerli, ki bo iz zelenega fotelja predstavila svoj kratkoprozni prvenec Zeleni fotelj (Litera, 2015) in vas morda navdušila, da to poletje kakšno bralno urico preživite prav v njeni družbi.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko