Dogodkovnik

  • mglc2

Poletje v MGLC 2017

Ventilator besed | 8.7.2017 | Komentarji 0

 

·         Pester koncertni program ob julijskih torkih v galeriji MGLC.

·         Bienale TOP 10: vodeni ogledi izbranih del 32. grafičnega bienala Kriterij rojstva.

·         Galerija je ob torkih odprta do 21. ure, med 20. in 21. uro je ogled razstave brezplačen.32. grafični bienale: Kriterij rojstva
Osrednja bienalska razstava (na ogled v MGLC in Ustvarjalnem centru Švicarija) je v juliju ob torkih na ogled do 21. ure, brezplačen ogled je možen med 20. in 21. uro. Razstava predstavlja sedemindvajset umetnikov iz dvanajstih držav.

 

Bienale TOP 10
Vodeni ogledi izbranih del 32. grafičnega bienala Kriterij rojstva, koncerti v Galeriji MGLC.Enourni vodeni ogledi izbranih del 32. grafičnega bienala Kriterij rojstva potekajo od 19. do 20. ure v tujih jezikih s prilagoditvijo za slovensko govoreče obiskovalce. Zbirno mesto pred Ustvarjalnim centrom Švicarija. Brezplačno z vstopnico bienala ali turistično kartico Urbana.

 

 

Torek, 11. julij 2017
19.00–20.00: Bienale TOP 10: vodstvo v slovenskem in angleškem jeziku
20.00: koncert: Brata Erič (Prismojeni profesorji bluesa), blues, rock, country

Brata Julijan in Miha Erič sta mlada, a izkušena glasbenika. Glasba, ki jo ustvarjata, ima korenine v bluesu, širi pa se tudi na področja psihadeličnega rocka, folka, countryja, funka in eksperimentalnega jazza. Zaznamujeta ju energična in poskočna kitara ter elektrificirane eksplozivne orglice. Aktivno igrata in nastopata z zasedbo Prismojeni profesorji bluesa in samostojno z različnimi glasbenimi gosti.

Julijan Erič — kitara
Miha Erič — orglice

 

Torek, 18. julij 2017
19.00–20.00: Bienale TOP 10: vodstvo v slovenskem in italijanskem jeziku
20.00: koncert: Teo Collori in Metod Banko, uglasbena poezija

Teo Collori in Metod Banko sta vrhunska glasbenika, ki ustvarjata predvsem avtorsko glasbo. V projektu Pesem o morju sta na prefinjen način spojila poezijo in glasbo. Metodov glas in Collorijeva kitara sta močna elementa vsak zase, v sozvočju pa na živahen in hkrati čuten način odslikavata prepričljivo sporočilo. Primarni učinek njune glasbe je, da s sodelovanjem in mediteransko-podalpskim melosom poslušalcu daje prijetno glasbeno izkustvo. Pesmi so včasih humorne, plesne, včasih resne, kot brezčasen glas človeštva, ki poslušalca ne pušča ravnodušnega.

Teo Collori – kitara
Metod Banko – vokal

 

 

 

 

 

Torek, 25. julij 2017
19.00–20.00: Bienale TOP 10: vodstvo v slovenskem in nemškem jeziku
20.00: koncert: The TAH in Le Baron, pop

The Tah (Ali R Taha) je glasbenik iz Sirije, pevec, ki igra kitaro in klaviature s posebnim stilom, kjer med igranjem kitare dodaja še ritem. Na podelitvi Prešernovih nagrad je nastopal s sedmim delom Zdravljice, preoblečenim v orientalske zvoke.
Le Baron (Yuri Baron) je italijanski glasbenik, mojster basa. Ustvaril je svoj stil igranja bas kitare s prepoznavno unikatno tehniko »slappanja«. Sodeluje z mnogimi slovenskimi znanimi in underground glasbeniki.

Ali R. Taha – vokal, kitara
Yuri Baron – bas kitara

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Informacije:

Petra Klučar, vodja programa Poletje v MGLC, petra.klucar@mglc-lj.si, 01/2413 808

 

 

 

 

 

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko