Dogodkovnik

  • 225px-ivana_kobilca_-_poletje

Iščemo dela Ivane Kobilca

Ventilator besed | 18.8.2017 | Komentarji 0

Narodna galerija pripravlja pregledno razstavo o slikarki Ivani Kobilca (1861–1926), najbolj priljubljeni slovenski slikarki vseh časov. Njena dela so vedno na najvišjih mestih priljubljenostih v anketah med obiskovalci Narodne galerije, zato bi si želeli Kobilčino delo predstaviti celostno in z njenimi najboljšimi deli.

 

Razstava bo eden izmed osrednjih dogodkov v letu 2018, ko bomo v Narodni galeriji praznovali 100. obletnico delovanja.

 

Zadnja velika Kobilčina razstava – ki je bila tudi retrospektivna – je bila postavljena pred skoraj štiridesetimi leti, daljnega leta 1979 v Narodni galeriji. Na prihajajoči razstavi pa bi želeli ob njenih najbolj prepoznavnih delih predstaviti tudi slike, ki so bile do sedaj širši javnosti manj ali celo nepoznane.

 

Svoje delo je Ivana Kobilca posvetila predvsem zasebnim naročilom, zato so njena dela raztresena po številnih lokacijah, seznam njenih del pa tudi še ni popoln. Veliko slik je v zadnjih desetletjih tudi zamenjalo lastnike. Zato se obračamo na javnost, na vse lastnike njenih del ali dokumentarnega gradiva, da nam pomagate sestaviti popolnejši seznam njenih slik, od katerih bi izbor tudi razstavili.

 

Če imate v domači zbirki njeno sliko, nam, prosimo, sporočite na:

 

Narodna galerija
Puharjeva 9, 1000 Ljubljana
T: +386 (0)1 24 15 419
E: fototeka@ng-slo.si

 

Za Vaše sodelovanje in prijaznost se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko