Dogodkovnik

  • Brez slike

Novi šolski razgledi

Ventilator besed | 30.9.2017 | Komentarji 0

NOVI ŠOLSKI RAZGLEDI, 15. letos,

že skoraj pri vas ...

... petek, 29. september, je spet dan za ŠR!

 

·       Ne želim razmišljati o podcenjujočem odnosu družbe do učiteljev in izobraževanja, temveč želim osvetliti neko prezrto, a izjemno pomembno stran. Sled.

 

·       Pravi učitelj je paradoksen: učence vabi, naj mu ne sledijo, naj ustvarjajo svoje poti, obenem pa jih vabi, da mu sledijo natanko v tem, da ne sledijo, saj tudi sam ne sledi, ker ni hlapec. Učitelj kot avtoriteta. Že petdeseta Rutarjeva lekcija!

 

·       Učitelji in učiteljice, vse najboljše ob vašem prazniku. 5. oktober je naš poseben dan. In ta poseben dan bom, namesto ob prijetnem čvekanju s sodelavci, preživela letos na protestnem shodu v Ljubljani.

 

·       Delovni čas učiteljev. Ko bi se bilo treba združiti, udariti po mizi, oditi na barikade, se večina potegne nazaj, utihne ali pa …

 

·       Učencem ni jasno razloženo, da nove vrednosti ne ustvari kapital, temveč izrecno delovna sila. O finančnem opismenjevanju mladih. Logika čudežnega.

 

·       Življenje me je obdarilo. O tem, da je rada učiteljica: »Spoznaš, da so učenci pomembni kot zrak, ki ga dihaš, in prav to je čar, ki ga lahko doživljaš le v našem poklicu.«

 

·       Študije dokazujejo, da imajo otroci, ki dobro obvladajo prvi jezik, boljše besedišče v tujih jezikih, ki se jih tudi laže učijo. Otroci kot jezikovni avtomati.

 

·       Dokler imaš lepe ocene, tudi pri predmetih, ki te niti najmanj ne zanimajo, in dokler si redko odsoten, si uspešen. Kaj pa tvoje strasti, želje, talenti? Nič od tega v šoli ni zares pomembno. (Ne)smisel šole.

 

·       Morda kot narod ne bomo zmogli slediti rojenemu zmagovalcu Goranu, ker sta nam skromnost v njegovi popolnosti in večna želja po napredovanju nerazumljivi. 16.55.

 

·       Naučiti se moramo prepoznati pasti, v katere nas vlečejo slastni okusi, ki jih imamo priložnost užiti skoraj na vsakem koraku. O tem, kaj in kako jemo, o škodljivem prehranskem okolju.

 

Vse Vse to in še VELIKO VEČ v novih Šolskih razgledih!

VELIKO ZAMUJATE, ČE NIMATE SVOJEGA IZVODA!

ZDAJ je idealen čas, da se odločite za SVOJ IZVOD časnika, če ga še ne prejemate.

Šolski razgledi so namenjeni vsem, ki ste povezani s področjem vzgoje in izobraževanja.

Časnik izhaja dvakrat na mesec, ob petkih (20 številk na leto).

Cena za izvod je 2,00 evra; za upokojence, brezposelne ali študente le 1,70 evra.

Šolske razglede lahko naročite s povratno e-pošto, po naši spletni strani

www.solski-razgledi.com ali po telefonu 01 439 78 55.

***

Če napovedi o tem, kaj prinašajo novi Šolski razgledi, ne želite več prejemati, nam to, prosimo, sporočite z odgovorom na ta elektronski naslov, v rubriko Zadeva pa vpišite: ODJAVA NAPOVEDI

***

Šolski razgledi, d. o. o., Poljanski nasip 28, 1000 Ljubljana

tel. 01 439 78 55 * faks 01 439 78 50 * e-pošta:solski.razgl@siol.net

splet:www.solski-razgledi.com *www.facebook.com/solskirazgledi

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko