Dogodkovnik

  • tms2_23

Vabilo na predstavitev knjige Kako smo vzpostavljali samostojno delovanje slovenske pošte

Ventilator besed | 9.10.2017 | Komentarji 0

Spoštovani,

 

ob izidu knjige Antona Krauthakerja Kako smo vzpostavljali samostojno delovanje slovenske pošte, vas vabimo na pogovor z avtorjem, ki bo v četrtek, 12. oktobra 2017, ob 11. uri v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

 

Anton Krauthaker je bil v času slovenske osamosvojitve vodja sektorja za PTT promet v Sestavljenem PTT podjetju Slovenije. Pokrival je celotno slovensko poštno tehnologijo ter logistiko, izdajo slovenskih poštnih znamk ter koordiniral denarni promet na poštah v sodelovanju s Poštno hranilnico in bankami.

 

Knjiga predstavlja celovit kronološki pregled dogodkov izpred 26. let, ko je vzporedno z osamosvajanjem in nastajanjem nove slovenske države na pot osamosvojitve stopila tudi slovenska poštna dejavnost. Avtor v knjigi osvetli delovanje poštne logistike, denarnega prometa in problematiko izdajanja prvih slovenskih znamk. Izčrpno dogajanje podkrepi s številnimi dokumenti, ki predstavljajo neprecenljiv vir za nadaljnje raziskovanje tega področja. Izid knjige sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Pošta Slovenije.

 

Veselimo se vašega obiska!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko