Dogodkovnik

  • nms_88

Narodni muzej Slovenije - Napovednik

Ventilator besed | 10.10.2017 | Komentarji 0

Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Četrtek, 12. oktobra 2017, ob 17. uri

KLARA HRVATIN: »POTOVANJE ZAHODNE GLASBE NA JAPONSKO« - Kaj imata skupnega stvaritev moderne vojske in uveljavitev zahodne glasbe na Japonskem

Predavanje ob razstavi Poti samurajev. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem

 

Dandanes ima zahodna glasba pomembno vlogo v japonskem glasbenem svetu. Vemo, da imajo Japonci celo novoletno tradicijo obiskovanja koncertov Beethovnove 9. simfonije. Z besedo ongaku poimenujejo glasbo zahodne tradicije, opero in sodobno glasbo. Kdaj je zahodna glasba prestopila meje Japonske in kakšno vlogo je pri tem igrala stvaritev moderne vojske v poznem 19. stoletju?

 

Brezplačno.

 

***

 

Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Sobota, 14. oktobra 2017, ob 11. uri

SAMURAJSKA SKRIVNOST: POSTANI NEPREMAGLJIV

Delavnica za otroke

 

Spoznali bomo zgodbo Musašija, največjega mečevalca vseh časov, ki se je pogosto spopadel z veliko nasprotniki, a ni bil nikdar poražen. Skrivnost svojega uspeha je v zadnjih tednih svojega življenja zapisal v priročniku o bojevanju – Knjigi petih prstanov. Če bi se rad preizkusil v animiranju svoje interaktivne, po japonski legendi zamišljene zgodbe ali haikuja, se pridruži naši pisani druščini in sestavi svojo zgodbo o Kusanagi, orožju božanskega izvora!

 

Trajanje: 90 minut. Cena: 5,5 €. Delavnica je primerna za otroke od 6. do 11. leta. Obvezne prijave od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na 051 384 888 ali arheozabava@nms.si. Število mest je omejeno.

 

***

 

Narodni muzej Slovenije – Muzejska in Metelkova

Nedelja, 15. oktobra 2017, od 10. do 18. ure

MUZEJSKI ROJSTNI DAN. PRAZNUJTE Z NAMI!

 

Narodni muzej Slovenije letos obeležuje častitljivih 196 let. Prisrčno vas vabimo v našo družbo v nedeljo, 15. 10. 2017, ko bo vstop na lokaciji Muzejska in Metelkova prost. Obiščite nas in praznujete z nami!

Na obeh lokacijah smo pripravili pester program za mlade in mlade po srcu! Čaka vas nagradna pustolovščina z ugankami Živa odkriva…, muzeju za rojstni dan izdelajte voščilnico, na Muzejski pa raziskujte Živine kotičke, ki bodo predvsem najmlajšim popestrili ogled stalnih zbirk. Poleg prostega vstopa vam bomo ob nakupu publikacij (z izjemo tistih, ki so izšle v zadnjih 6 mesecih) Narodnega muzeja Slovenije podarili še 20 % popust.

 

Program:

 

Muzejska: Živini kotički. Kjer je vse mini in vse dovoljeno.

Vstopite v igrive kotičke muzeja, kjer je vse mini in vse dovoljeno. Tipanje, poslušanje, ustvarjanje in raziskovanje. Za male malčke, malo večje in tiste, ki otroka v sebi še vedno negujemo.

Živini kotički so interpretativni deli razstav, ki muzejske pripovedi predstavljajo prilagojeno mlajšim in družinam. Omogočajo samostojni ogled in odkrivanje in so sestavni del naših stalnih in občasnih razstav.

 

Muzejska in Metelkova: Muzej praznuje 196 let – izdelaj mu voščilnico!

Narodni muzej Slovenije v oktobru praznuje že svoj 196. rojstni dan. Želimo si, da bi po njegovih hodnikih še dolgo odmeval vesel otroški smeh in da bi ga otroci s svojimi družinami še dolga leta obiskovali, se v muzeju učili pa tudi zabavali. Bi rad tudi ti voščil muzeju za rojstni dan? Kaj ti je pri nas všeč, česa si želiš še več? Izdelaj unikatno voščilnico ter muzeju napiši željo ali dve. Čestitke z vašimi risbicami bomo objavili na naši spletni strani v spletni galeriji.

 

Muzejska in Metelkova: Živa odkriva…

Otroci, pripeljite starše v muzej in potepanje po razstavah spremenite v raziskovalno dogodivščino! Živa je za vas pripravila iskalni izziv, s katerim boste spoznali naše najznamenitejše muzejske predmete, vašim staršem pa je v pomoč pustila tudi nekaj namigov. Če vam uspe, sodelujete v žrebu za prikupno knjižno nagrado!

 

Muzejska in Metelkova: Raziskujte muzej z mobilno aplikacijo Nexto

Občudujte dragocenosti, sprehodite se po razstavi in prisluhnite zgodbam, ki jih skrivajo predmeti. Obiščite naše lokacije ali pa v naši družbi uživajte kar v domačem naslonjaču.

S pomočjo mobilne aplikacije Nexto ste lahko z nami kjer koli in kadar koli. 

 

Aplikacija vam omogoča:

• dostop do dodatnih vsebin, ki jih ni na razstavah,

• že doma lahko izbirate vsebine, ki vas zanimajo, in se odločite, kateri so tisti predmeti, ki si jih želite ogledati in spoznati njihove zgodbe,

• z izbiro priporočenih vodenih poti si ogledate izbrane predmete, kot bi imeli ob sebi izkušenega muzejskega vodiča,

• vaš telefon lahko deluje kot avdio vodnik,

• dostop do vsebin na daljavo, kadar vam okoliščine ne dopuščajo, da bi nas obiskali,

• popestritev učnih vsebin.

 Aplikacijo je pripravil interaktivni studio Proxima, brezplačno si jo lahko naložite na povezavi http://app.nexto.io/. 

 

Vsi dogodki na obeh lokacijah potekajo ves dan v okviru odpiralnega časa muzeja.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko