Dogodkovnik

  • becca

Becca Stevens

Ventilator besed | 22.10.2017 | Komentarji 0

PO, 6. novembra ob 20. uri

BECCA STEVENS

Pop, jazz in folk z newyorško dušo

 

Becca Stevens, glas, kitara; Jordan Perlson, bobni, tolkala; Alicyn Yaffee, bas

 

"Nove višave pop-jazz dive …, ki jo po sposobnosti risanja pravljičnih pokrajina pogosto primerjajo z Bjork ali Joni Mitchell po njeni blagoglasni melanholiji.” Lylo

 

Kantavtorka z močno izpovedno noto je letos izdala četrti album Regina in z njim takoj pobrala najboljše ocene (5 zvezdic v Downbeatu..). Ljubljenka občinstva kot tudi glasbenih zvezdnikov kot so Esperanza Spalding, Brad Mehldau in Jose James, je pri novem albumu sodelovala z Jacobom Collierjem, Lauro Mvulo in Davidom Crosbyjem ter seveda z Michaelom Leaguem, vodjem zasedbe Snarky Puppy, s katerimi je posnela izjemen koncertni video klip. Je ena redkih glasbenic, ki uspešno krmari med popom, jazzom ter apalaško in britansko folk tradicijo. To bo njen prvi koncert v Sloveniji.

 

Becca Stevens, umetnica v nenehnem iskanju novih izraznih širjav, si je z albumom Regina nadela drugačno glasbeno preobleko. Po izidu svojega kritiško cenjenega tretjega albuma Perfect Animal se je Becca lotila glasbenega raziskovanja, ki se je začelo s študijo kraljice Elizabete I., kot navdiha ob naročilu skladbe nove glasbe, in razširilo v posvetila različnim kraljicam v zgodovini, literaturi, folklori in avtoričini lastni domišljiji. Pesmi sta navdihnili razsežnosti kraljevskega in božjega ter navsezadnje Regina kot glas, kot zaupna prijateljica in alter ego.

 

Video
Well Loved
https://www.youtube.com/watch?v=4OBKmZVOMuk

Thinkin Bout You https://www.youtube.com/watch?v=WkTGIM-SYxU

 

S http://www.beccastevens.com/

 

 

Linhartova dvorana, 24, 18, 15* EUR

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko