Dogodkovnik

  • cd4

Teshigawar: Wagnerjevo monumentalno delo v upodobitvi najprepoznavnejšega japonskega koreografa

Ventilator besed | 28.10.2017 | Komentarji 0

TO, 7. novembra, ob 19.30
Gallusova dvorana

 

Abonma Veličastnih 7 in za izven 

Saburo Teshigawara, Rihoko Sato

TRISTAN IN IZOLDA

V Ljubljano 7. novembra ponovno prihaja eden najprepoznavnejših, samosvojih in po mnenju New York Timesa eden najboljših koreografov sodobnega plesa, Saburo Teshigawara.

Predstava na odru Gallusove dvorane bo izjemna in redka priložnost doživeti mojstrstvo sodobne plesne umetnosti v dialogu s klasiko, kot ga lahko ustvari le neponovljivi Teshigawara.

Umetniško pot je začel v zgodnjih osemdesetih z izvirnimi avtorskimi projekti, v zadnjem obdobju pa se vedno bolj posveča interpretiranju velikih proznih in glasbenih klasičnih del.

Spoj arhitekture, likovne umetnosti in prefinjeno oblikovana svetloba v njegovih delih nagovarjajo večplastno. Ekstatične, čustvene, razgibane, a hkrati izčiščene do zadnjega detajla, vizualno in prostorsko popolne; njegove plesne slike so umetnine v malem.

Cankarjev dom bo tokrat gostil njegovo najnovejše delo Tristan in Izolda, nastalo po istoimenski kultni operi Richarda Wagnerja. Saburo Teshigawara in njegova stalna soplesalka Rihoko Sato dopolnjujeta Wagnerjevo glasbo, ki ostaja osrednji del predstave, s keltsko legendo o Tristanu in Izoldi ter njenih tragičnih razsežnostih. Telesi nesojenih ljubimcev postaneta glasnika neizrekljivega, ki gledalce presune naravnost skozi srce.

Koreografija
Saburo Teshigawara

 

Plesalca
Rihoko Sato in Saburo Teshigawara

 

Glasba

Richard Wagner: Tristan in Izolda (odlomki)

 

Produkcija

Karas

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko