Dogodkovnik

  • Brez slike

ednarodna konferenca na temo izobraževanja nadarjenih in razvoj potencialov pri otrocih

Ventilator besed | 24.10.2017 | Komentarji 0

Mednarodni izobraževalni center (MIB) v sodelovanju s  Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem organizira (UP PEF) III. mednarodno znanstveno-strokovno konferenco z naslovom "Izobraževanje nadarjenih in razvoj potencialov pri otrocih". Konferenca z več kot 180 predstavitvami strokovnjakov iz vsega sveta bo potekala v Hotelu Bernardin v Portorožu od 26. do 28. oktobra 2017.

 

Od 20. aprila 2016 je tudi UP PEF postala sestavni del Evropske mreže za podporo nadarjenih. Odgovorna koordinatorica "Točke za nadarjene", doc. dr. Mojca Kukanja Gabrijelčič, aktivno sodeluje na pedagoškem, znanstveno-raziskovalnemu področju ter v mednarodnih študijah na temo nadarjenosti; pri oblikovanju vzgojno-izobraževalnih politik in smernic; pri izmenjavi in implementaciji dobrih praks ter pripravi učnega gradiva, strokovnih in znanstvenih publikacij s področja nadarjenosti. V letošnjem letu kot soorganizatorica v imenu UP Pedagoške fakultete, sodeluje tudi pri izvedbi Mednarodne znanstveno-strokovne konference na temo izobraževanja nadarjenih in razvoj potencialov pri otrocih, ki bo potekala od 26. do 28. oktobra v Portorožu.

 

Osnovna tema konference je usmerjena v izmenjavo znanja, praktičnih izkušenj in spoznanj v okviru priprave programov za nadarjene in talentirane otroke ter učne, poučevalne in svetovalne strategije. Teme konference so usmerjene tudi v poučevalne strategije za učno neuspešno nadarjene otroke, na način sodelovanja s starši in lokalno skupnostjo za podporo razvoju talentov, na razvoj specifičnih in obogatitvenih programov ter na izobraževanje in usposabljanje pedagoških delavcev. Svoje izjemne izkušnje in znanje bodo delili eminentni strokovnjaki tako iz Slovenije kot iz tujine.

 

Vse informacije so dostopne na spletni strani konference: www.mib.si/talent-education-2017.

 

 

Več informacij o konferenci in o točki za nadarjene

dr. Mojca Kukanja Gabrijelčič

mojca.k.gabrijelcic@pef.upr.si

031 707 131

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko