Dogodkovnik

  • mglc_50

Pazi, sveža grafika! #9: Pri Zlatem stegnu

Ventilator besed | 29.10.2017 | Komentarji 0

Pazi, sveža grafika! #9

 

Pri Zlatem stegnu (Nataša in Katja Skušek)

 

Samorogi pridejo in samorogi gredo

 

7. 11.–4. 12. 2017

 

 

 

·         Za leto 2017 najavljamo nov cikel v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi z naslovom Pazi, sveža grafika!

·         Odprtje devete razstave iz cikla bo v torek, 7. novembra 2017, ob 17. uri.

·         Tokrat se predstavlja tandem Pri Zlatem stegnu (Nataša in Katja Skušek).

·         Kustos cikla razstav Pazi, sveža grafika! je Božidar Zrinski.

 

Z razstavo Matjaža Wenzla: Men Face Down smo vstopili v tretjo sezono TAM-TAMove Ulične galerije na Vegovi. V letu 2017 smo kuratorstvo prevzeli v Mednarodnem grafičnem likovnem centru. Z izborom umetnikov in del opozarjamo na sodobno tiskano umetnost. Kustos cikla je Božidar Zrinski. Do sedaj so se predstavili Matjaž Wenzel, Mina Fina, Tadej Vaukman, tandem LEALUDVIK, skupina freštreš, Jaka Babnik, Borut Krajnc in Nejc Korenič.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Pri Zlatem stegnu (Nataša in Katja Skušek)

Samorogi pridejo in samorogi gredo

 

odprtje: torek, 7. november, ob 17. uri, Ulična galerija TAM-TAM na Vegovi ulici

 

Pri Zlatem stegnu se igrajo z okusom. Pravzaprav se igrajo z okusom za hrano in okusom za umetnost. Ko zagledamo obraz, pomočen v slastno kremasto torto, se najprej nasmehnemo, potem postanemo razdraženi in ogorčeni, a ko ugotovimo, da sta na plakatih pravljični figuri samoroga, postanemo prizanesljivi, saj vsi vemo, da so samorogi zdaj modni.Ponekod na svetu je pomanjkanje hrane kruta realnost, spet drugje je ta postala trend. Vendar tudi lično oblikovana in premišljeno servirana je lahko kljub baročnemu poimenovanju še vedno brez okusa. Podobno kot umetniška dela, a ko postanejo modna, to ni več pomembno. Kuharski mojstri pravijo, da hrano okušamo tudi z očmi, in če imate sposobnost za presojanje, kaj je lepo, skladno in primerno, lahko z zanesljivim okusom ugotovite, da so pred vami dva okusna portreta in biskvit, ki so primerno poslajeni z dobršno mero humorja, samoironije in kritike sodobnega potrošništva in kulinarike.

 

Pri Zlatem stegnu je umetniški projekt Nataše in Katje Skušek (do leta 2012 je sodeloval tudi Mladen Stropnik), ki se kontinuirano odvija od leta 2004 v različnih pojavnih oblikah od prostorskih instalacij do videodel, objektov, fotokolažev, grafik, risb in performansov. Humorno in lahkotno postavlja v ospredje vprašanja, povezana s pripravo hrane in prehranjevanjem kot osnovno človeško potrebo. Na začetku so se Pri Zlatem stegnu posvečali predvsem pripravi hrane, postrežbi, uživanju hrane in raznim običajem in ritualom, povezanim s hrano, to pa so v zadnjih umetniških akcijah nadgradili z raziskovanjem telesnega in duševnega ugodja, povezanega s hrano in prehranjevanjem.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Razstava je na ogled od 7. novembra do 4. decembra 2017.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko