Dogodkovnik

  • nms_92

Narodni muzej Slovenije - Napovednik

Ventilator besed | 7.11.2017 | Komentarji 0

Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Torek, 7. novembra 2017, ob 18. uri

Branko Kerman, KELTI SO TÜDI TÜ

Predavanje iz cikla »Prvi torek v mesecu«

 

Avtor razstave Kelti so tüdi tü bo predstavil obdobje mlajše železne dobe (latensko obdobje), ki so ga posebej zaznamovali Kelti. Nova odkritja kažejo, da je bil naš prostor zelo povezan s keltskim svetom v panonskem in širšem srednjeevropskem prostoru. Keltski prebivalci v Prekmurju so se preživljali s poljedelstvom in živinorejo. Pomembno vlogo med obrtnimi dejavnosti, poleg tkalstva in kovaštva, je imelo lončarstvo. Med preprostimi prebivalci pa so bili pokopani tudi bojevniki, kar kaže na razslojenost in hkrati vojaško naravnanost družbe.

 

Brezplačno.

 

***

 

Narodni muzej Slovenije na Muzejski

Sobota, 11. novembra 2017, ob 11. uri

PRETEKLOST POD MIKROSKOPOM – RAZREŠIMO ZNANSTVENI PROBLEM

Delavnica za otroke

 

Obleci belo haljo, vzemi kovček in odkrij, kakšna vprašanja se raziskovalcem porajajo pri preučevanju muzejskih predmetov. V muzejski aktovki te čaka polno nalog. Čemu služita lakmusov papir in raztopina, kaj bomo preverjali z UV svetlobo in steklom, zakaj nas bo na razstavi pričakal model topa in ali bomo uspešno prestali test barvne slepote?

 

Trajanje: 90 minut. Cena: 5,5 €. Delavnica je primerna za otroke od 6. do 11. leta. Obvezne prijave od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na 051 384 888 ali arheozabava@nms.si. Število mest je omejeno.

 

***

 

Narodni muzej Slovenije na Muzejski

Nedelja, 12. novembra 2017, ob 11. uri

Mateja Kos: PRETEKLOST POD MIKROSKOPOM. Naravoslovne raziskave v muzeju

Muzejska premiera

 

Vljudno vas vabimo na premierni vodeni ogled razstave PRETEKLOST POD MIKROSKOPOM. Naravoslovne raziskave v muzeju. Vodi soavtorica razstave in vodja razstavnega projekta dr. Mateja Kos.

 

Muzejska premiera je prvi vodeni ogled razstave, ki poleg klasičnega vodstva po razstavi ponuja tudi možnost poglobljenega pogovora in prijetnega klepeta z avtorji razstave.

 

Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko