Dogodkovnik

  • cd6

Robert Glasper Trio & DJ Sundance, svetovna jazzovska zvezda v Cankarjevem domu

Ventilator besed | 15.11.2017 | Komentarji 0

PE, 24. novembra, ob 20. uri

 

Robert Glasper Trio & DJ Sundance

 

 

Svetovna jazzovska zvezda v sklopu serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions končno prihaja v Ljubljano.

 

Robert Glasper, svetovna jazzovska zvezda, pianist in producent, bo v okviru svoje turneje na kateri nastopa skupaj s svojim triom in DJ Sundance, nastopil tudi v ljubljanskem Cankarjevem domu.

Po komercialnem uspehu in odličnih kritikah njegovih z grammyji nagrajenih albumov Black Radio in Black Radio 2, se Robert Glasper z albumom Covered vrača k akustičnim jazzovskim koreninam. Album, ki je bil v celoti posnet v živo pred publiko v studiu Capitol v Los Angelesu, je ponovno združil Glasperja, basista Vicenta Archerja in bobnarja Damiona Reida “Pogrešal sem klavir,” enostavno pojasni Glasper, ki se je preteklih pet let med snemanjem in nastopanjem s svojim Experiment bendom, popolnoma posvetil klavijaturam.

Za ljubljansko publiko bo Glasper med drugimi izvedel tudi pesmi z albuma “Covered, s katerim želi svojim poslušalcem približati lasten jazzovski zvok. Na albumu je v akustični jazzovski maniri priredil pesmi hip-hop in R&B imen, kot so Kendrick Lamar, Musiq Soulchild in John Legend, melodije skupine Radiohead in Joni Mitchel, sodeloval z legendarnim pevcem in aktivistom Harryjem Belafontejem, priredil pa je tudi bonus pesem z albuma Black Radio 2, “I do not even care”, pri kateri je sodeloval z Macy Gray in Jean Grae.

 

Nisem želel vrnitve v trio, s katerim bi odigral en kup standardnih ali originalnih jazz kompozicij, saj bi s tem izgubil precej tistih poslušalcev, ki sem jih dobil z igranjem mainstream R&B-ja. Zato sem se odločil za zlato sredino – k triu sem se vrnil s priredbami pesmi svojih kolegov iz različnih žanrov, kar je tudi zame prvič. Ta album bo zato zadovoljil tako apetite moje jazz publike, kot tudi tiste, ki sta jim bližje R&B in hip hop. Fanta s katerima igram v triu, izredno cenim, ob njima se v glasbenem smislu počutim odlično. Se vidimo v Ljubljani,“ še sporoča Glasper.

 

Tudi to glasbeno zgodbo bo zaokrožil prefinjen okus visokokakovostne kave Barcaffe Espresso, ki že drugo leto podpira to serijo koncertov, s katero imamo v regiji možnost doživeti svež koncept intimne koncertne izkušnje.

 

 

Po koncertu jam session v Klubu CD.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko