Ventilator besed | Dogodkovnik | Planet Globokar, večmedijska glasbena predstava

Dogodkovnik

  • cd_40

Planet Globokar, večmedijska glasbena predstava

Ventilator besed | 3.12.2017 | Komentarji 0

SR, 13. decembra 2017, ob 18. uri

Planet Globokar, večmedijska glasbena predstava za otroke in odrasle

Glasba: Vinko Globokar

 

Studio Dan

 

Glasbeno vodenje: Daniel Riegler; režija: Manfred Weissensteiner; nastopajo: glasbeniki Studia Dan; koprodukcija: Festival Big Bang, KinderKinder (Hamburg), Studio Dan (Dunaj), TaO! (Gradec)

 

 

Planet Globokar – glasbeni laboratorij za čute. Igrivo in zabavno uvajanje v sodobno glasbo.

 

Ponoči, ko ves svet spi, zaživi čudoviti in nenavadni glasbeni planet skladatelja Vinka Globokarja. Devet pogumnih zvočnih raziskovalcev (Ansambel Studio Dan) se poda na raziskovanje novih svetov. Pred občinstvom se vzpostavi glasbeni laboratorij in celotna predstava postane zabaven, razposajen glasbeni eksperiment.

Nenavadna predstava Studia Dan je bila prvotno namenjena mlajšemu občinstvu, vendar sta se njeni subverzivna duhovitost in anarhična zvočnost še bolj osvobajajoče dotaknili njihovih staršev. Skladatelj Vinko Globokar k tradicionalnim glasbenim inštrumentom pristopi z navihanim veseljem in otroško navdušenostjo; zanj glasbilo ni posvečen objekt, temveč podaljšek telesa. V njegovem edinstvenem glasbenem laboratoriju je vse razstavljeno in ponovno sestavljeno popolnoma nepričakovano – pozavne so povezane z vrtnimi cevmi, na klarinete igrajo pod vodo ali pa se cel ansambel med igranjem vrti v ponorelih krogih. Na tem planetu imajo vse žive in nežive stvari svoj zvočni pomen, predstavlja se nam kot zveneča pokrajina visoke zvočne gostote in različnosti. Planet Globokar nas vabi, da se odmaknemo od vsakdanjega in slišimo glasbo (in življenje) z nove perspektive.

 

 

Linhartova dvorana, 8'50 EUR

 

Informacije: T (01) 2417 174 E katja.novak@cd-cc.si

___________________________________________________________________

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko