Dogodkovnik

  • bunker_1

Elektrarna vabi: Marko Bulc: Prva altruistična predstava // Zbor za publiko 2018

Ventilator besed | 6.1.2018 | Komentarji 0

Marko Bulc:

PRVA ALTRUISTIČNA PREDSTAVA

 

12. januar ob 18h in 20h
13. januar ob 18h in 20h, predstavi ob 20h sledi Zbor za publiko
14. januar ob 18h

14. januar ob 20h, premiera predstave v angleškem jeziku

 

Prva altruistična predstava je solo projekt Marka Bulca, nastal pa je desetletje po njegovi zadnji solo uprizoritvi z naslovom Zadnja egoistična predstava. Avtorjeva tema je tokrat nasprotni ekstrem – altruizem.

 

“… Prva altruistična predstava je odlična uprizoritev o aktualnem stanju uprizoritvenih praks, predvsem  o njihovem domnevnem družbenoaktivističnem  potencialu. “ Petra Vidali, Večer

 

“... Performerjeva resnobnost, neposrednost in pristnost izvajanja pravzaprav odpirajo prostor humorju, ki se diskretno, a dosledno razteza čez predstavo in lucidno ironizira nekatere ustaljene vedenjske obrazce različnih praznih ritualov, značilnih za današnji čas...” Nenad Jelesijević, Radio Študent

 

Čeprav se je Bulc odločil narediti predstavo o altruizmu, nikogar ni vabil k sodelovanju. Vse je želel narediti sam. In tudi je. Na koncu je prejel še honorarje potencialnih soustvarjalcev predstave. Sam za vse! Je to altruistično?

 

Vstopnice: 10 EUR, 7 EUR (študentje, upokojenci)

Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906

Rezervacije so obvezne.

 

***

 

Zbor za publiko

 

13. januar ob 20h

 

Zbor za publiko je serija javnih diskusij, na katerih se bomo pogovarjali o aktualnih uprizoritvah na ljubljanski neodvisni sceni in to z namenom, da formiramo prostor reflektirane debate o tem, kar smo gledali, kako smo gledali in kaj smo videli. Vzpostaviti želimo odprt pretok gledalskih izkušenj, mnenj, refleksij in pričakovanj. Pri tem ne gre za to, ali so te predstave vrhunske ali povprečne, ne gre za ocene in klasifikacije, ne gre za prezrte ali razvpite, gre za to, da odpremo prostor za razliko med tistim, kar smo gledali in kar smo videli – gre za našo gledalsko predstavo o predstavi.

Zbor za publiko organiziramo štiri partnerske organizacije – zavod Maska, Via Negativa, društvo Mesto Žensk in zavod Bunker, Ljubljana.

Prvi Zbor za publiko v gledališki sezoni 2017/2018 bo prihodnjo soboto, 13. januarja sledil

Prvi altruistični predstavi avtorja, režiserja in performerja Marka Bulca, ki bo ob 20.00 v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Novo leto v Zbor za publiko prinaša spremembo - letos bo namreč pogovore po predstavah moderirala priznana umetnica, igralka in avtorica Katarina Stegnar.

Vabljeni torej na altruistično predstavo 13. januarja ob 20h, potem pa na dinamičen pogovor o njej. Rezervacije za vstopnice na predstavo so obvezne: info@bunker.si

Se vidimo kmalu!

ekipa Zbora za publiko

Več informacij o programu: www.bunker.si

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko