Dogodkovnik

  • nms_96

Narodni muzej Slovenije - Napovednik

Ventilator besed | 5.1.2018 | Komentarji 0

DEMONSTRACIJE KEMIJSKIH POIZKUSOV NA RAZSTAVI PRETEKLOST POD MIKROSKOPOM

Sobota, 6. januarja 2018, ob 11. uri, Narodni muzej Slovenije, Muzejska 1, Ljubljana

Vljudno vas vabimo na demonstracije kemijskih poizkusov na razstavi PRETEKLOST POD MIKROSKOPOM. Naravoslovne raziskave v muzeju. Demonstracije izvaja dr. Eva Menart, konservatorka-restavratorka v Narodnem muzeju Slovenije.

Vstopnina po ceniku, za udeležbo ni doplačila. 

 

ODPRTJE RAZSTAVE VEŠČINE IN SKRIVNOSTI ORGLARSKIH MOJSTROV

Torek, 9. januarja 2018, ob 12. uri, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana Vljudno vas vabimo na odprtje gostujoče razstave Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož VEŠČINE IN SKRIVNOSTI ORGLARSKIH MOJSTROV.

Razstava bo na ogled do 30. aprila 2018.

 

PREDAVANJE IZ CIKLA »PRVI TOREK V MESECU«:
MAG. BOŠTJAN ROŠKAR, TATJANA ŠTEFANIČ, VEŠČINE IN SKRIVNOSTI ORGLARSKIH MOJSTROV

Torek, 9. januarja 2018, ob 18. uri, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana Avtorja razstave Veščine in skrivnosti orglarskih mojstrov nam bosta predstavila didaktično zasnovano razstavo Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož, ki razkriva vpogled v obrt celjskega baročnega orglarskega mojstra Janeza Frančiška Janečka. Mojster češkega rodu je v 18. stoletju z orglami opremil številne cerkve v Sloveniji in na Hrvaškem, naročila pa je dobival tudi od plemstva, za katerega je izdeloval salonske manjše orgle – pozitive. Na predavanju boste izvedeli tudi, kako zvenijo piščali posameznih registrov in kaj imata skupnega največja piščal, ki jo je orglar izdelal za določene orgle, in vino.
Brezplačno.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko