Dogodkovnik

  • Brez slike

Razstava likovne ustvarjalke Polone Lovšin

Ventilator besed | 14.1.2018 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, v ponedeljek, 15. januarja 2018, ob 18. uri, vabljeni na odprtje razstave

na Institut galerije "Jožefa Štefana", na Jamovi cesti 39 v Ljubljani.Predstavila se bo likovna ustvarjalka Polona Lovšin, ki je širši javnosti poznana kot slovenska slikarka in ilustratorka.

 

V zloženki Polona Lovšin: V iskanju deklice, ki si jo boste lahko ogledali tudi na sam dan dogodka, 15.1.2018, ob 18. uri, je med drugim napisala likovna kritičarka in kustostina Tatjana Pregl Kobe:

"Dober ilustrator mora znati pripovedovati s svojimi likovnimi sredstvi, in ta morajo biti utemeljena s slikarsko izkušnjo. Večina ilustratorjev stoji pri vsakem naročilu pred temeljnim vprašanjem, kako se lotiti zgodbe, kako do potankosti prodreti v bistvo literarne predloge, kako jo čimbolj preprečljivo likovno interpretirati, kako se ji s svojim delom postaviti ob bok ali kako jo nadgraditi.

Polona Lovšin ob dani literarni predlogi vedno najde dovolj ustvarjalnega prostora zase. Naslikanim človeškim in živalskim junakom in njihovim dogodivščinam, ki so lahko tudi izjemno dramatične, je posvetila vso svojo ustvarjalno energijo, hkrati pa se ji je ob njih resnično odprla njena otroška duša."

Več si lahko drage bralke, dragi bralci, preberete v zgoščenki Polona Lovšin: V iskanju deklice.

Razstava Polone Lovšin bo na ogled do 14.februarja 2018.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko