Dogodkovnik

  • cd_44

Srebrni abonma: Bernarda in Marko Fink ter Anthony Spiri

Ventilator besed | 26.1.2018 | Komentarji 0

ČE, 8. februarja 2018, ob 19.30 

Srebrni abonma in za izven

Bernarda Fink, mezzosopran 

Marko Fink, basbariton

Anthony Spiri, klavir

 

Program: Samospevi in dueti R. Schumanna, H. Wolfa, C. Guastavina, S. Premrla, M. Prus, D. Jenka, Z. Cigliča, L. Lebiča, A. Nageleja, D. Švare

 

Samospev v dialogu

 

Skozi glasbeni dvogovor bosta svojo ljubezen do pesmi z nami na Srebrnem abonmaju delila vrhunska umetnika, ki negujeta posebno naklonjenost tako do samospeva kot slovenske besede. Skupaj bosta nastopila 8. februarja v Slovenski filharmoniji s poudarjeno slovensko noto ob kulturnem prazniku.

Odkar je Bernarda Fink leta 1985 zmagala na tekmovanju Novih opernih glasov in se iz Argentine preselila na staro celino, kot ena najbolj cenjenih in uglednih mezzosopranistk našega časa osvaja najprestižnejša glasbena središča od ZDA do Japonske in Avstralije. Z glasbeno vsestranskostjo je pritegnila pozornost največjih dirigentov; sodelovala je z Gergijevom, Harnoncourtom, Mutijem in številnimi drugimi. Bogat in silno raznovrsten repertoar, ki ga Finkova obvladuje, se razgrinja od koncertnih skladb do opernih vlog, od stare glasbe do sodobnih del. Pevka ga je ovekovečila na obsežni diskografiji, nagrajeni z izstopajočimi priznanji.

Podobno zgodbo o uspehu piše pevkin brat Marko Fink. Inženir agronomije se je na pevsko pot podal šele v zrelih tridesetih letih, z vlogami v Mozartovih operah pa dokončno stopil na profesionalno glasbeno prizorišče. Basbaritonist se danes ponaša z odmevno mednarodno potjo tako na koncertnih kot opernih odrih.

Pevca bosta zapela ob klavirski spremljavi Anthonyja Spirija, cenjenega spremljevalca pevskih recitalov in stalnega glasbenega partnerja Bernarde Fink. Spirijevo vlogo odlikuje v umetniškem dialogu uravnotežena interpretacija.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko