Dogodkovnik

  • prof

Prismojeni profesorji bluesa, 10. obletnica in predstavitev novega albuma

Ventilator besed | 17.3.2018 | Komentarji 0

 

 

 

 

SO, 24. marca, ob 20.00

 

Prismojeni profesorji bluesa

10. obletnica in predstavitev novega albuma

 

Julijan Erič, vokal in kitara; Miha Erič, ustna harmonika, vokal in lap steel kitara; Miha Ribarič, bas kitara; Zlatko Đogić, bobni in vokal

Gosti: Grega Smola Crnkovič, kitara; Aleš Uhan, klaviature; Andraž Mazi, pedal steel kitara; Lovro Ravbar, saksofon; Andrej Tomazin, kongo bobni; Domen Gracej, trobenta; Jasna Kmetec, saksofon

Po številnih izjemnih večjih ali manjših koncertih tako pri nas kot tudi v tujini Prismojeni profesorji bluesa ob desetem jubileju svojega glasbenega delovanja z začetkom leta 2018 obljubljajo sveženj novih glasbenih kompozicij, zapisanih na novem nosilcu zvoka. 24. marca 2018 pa bodo jubilej počastili tudi s koncertom v hramu kulture, Cankarjevem domu, kjer se jim bodo pri muziciranju pridružili tudi različni glasbeni gostje.

Glasbeno-žanrsko vijuganje in neobremenjenost, apokaliptični kitarski rifi, zvočne vibracije, ki spravljajo publiko v svojevrsten trans, zen atmosfera, virtuozno preigravanje glasbenih inštrumentov, domiselna improvizacija, srce in duša na odru ... To je nekaj elementov, ki jih bratovščina prismojeno dobre glasbe, skupina Prismojeni profesorji bluesa, ponuja občinstvu vsakič, ko se pojavi na takšnem ali drugačnem koncertnem prizorišču.

Kaj je torej resnično prismojenega v povezavi z njimi? Pravzaprav je poleg njihovega imena prismojeno zgolj to, če vam jih še ni uspelo spoznati, kot tudi to, če še niste seznanjeni z mitom o vseh kaj-ih, kdaj-ih in kako-jih, ki so se zvrstili eden za drugim, da se je četverica formirala v današnjo profesorsko postavo.

 

Ravno tu, v omenjeni dvorani, pa so se letos, 27. marca 2017, kot gosti postavili »ob bok« takratni zvezdi večera, Peru Lovšinu, ki je koncertiral ob izidu njegovega desetega albuma. Marca naslednje leto pa jih bo torej mogoče slišati in opazovati v glavnih vlogah, kako v domiselno glasbeno pripoved nizajo in prepletajo starejše in nove skladbe s pravkar izdanega albuma.

 

Prismojeni profesorji bluesa so nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin ta hip, ki ubrano pljuje skozi razne glasbenožanrske tokove – od bluesovskega hrepenenja, do funkovske ležernosti, rockovsko-psihedelične note, countryjevske melodike in soul pridiha.

 

Štirje jezdeci glasbene apokalipse z ramo ob rami živahno jezdijo na neukrotljivih oslih proti obzorju. Jezdite z njimi v Cankarjevem domu 24. marca 2018!

 

 

Gallusova dvorana, 15, 18, 20, 24, 13* EUR

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko