Dogodkovnik

  • big

Big Band RTV Slovenija in Marko Črnčec

Ventilator besed | 24.3.2018 | Komentarji 0

 

 

 

 

Marko Črnčec

Big Band RTV Slovenija

Dirigent: Lojze Krajnčan

 

Big Band RTV Slovenija redno vabi v goste mlade slovenske jazzovske glasbenike. Med najbolj nadarjenimi in mednarodno uveljavljenimi je gotovo v New Yorku delujoči pianist in skladatelj Marko Črnčec. Kljub svoji mladosti je že vrsto let član newyorške glasbene scene, kjer sodeluje z najpomembnejšimi imeni svetovnega jazza. Tako je koncert plod sodelovanja mlajše generacije s starejšo, mlade energije in novih idej z izkušnjami in uigranostjo našega nacionalnega jazzovskega orkestra.

 

Dirigent koncerta je Lojze Krajnčan, ki je aranžiral vse skladbe Marka Črnčca, zraven pa napisal posebej zanj še dve novosti. Marko je prispeval aranžmaja dveh jazzovskih standardov. Gost na bobnih bo Kristijan Krajnčan, tudi mednarodno uveljavljen slovenski glasbenik.

 

Marko Črnčec je eden izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki deluje po žanrih, zlasti v jazzu ter popularni glasbi.

 

S http://www.markocrncec.com/biography/
https://bigband.rtvslo.si/

 

 

Linhartova dvorana, 14, 17, 20 EUR

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko