Dogodkovnik

  • nms_102

NAPOVEDNIK DOGODKOV V NARODNEM MUZEJU SLOVENIJE

Ventilator besed | 7.5.2018 | Komentarji 0

Torek, 8. maja 2018, ob 18. uri

Predavanje iz cikla »Prvi torek v mesecu«

Narodni muzej Slovenije – Metelkova

KRISTINA RUTAR, POMEN

Kakšna je vloga keramike v družbi in umetnosti, zakaj je kot medij pomembna in kako se preko različnih pristopov povezuje s številnimi družbenimi tematikami, umetniškimi teorijami in praksami? Predavateljica bo predstavila nepogrešljivo vez med keramiko, družbo in umetnostjo. Izpostavila bo pomen, vlogo in status keramike skozi zgodovino do danes. Skupaj bomo poiskali odgovor, zakaj je keramika pomembna kot umetniški material in kako se vključuje v sodobno likovno umetnost.

O predavateljici

Kristina Rutar je leta 2013 diplomirala na področju keramike na Oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Leta 2015 je na Akademiji E. Geppert za umetnost in dizajn zaključila podiplomski program Interdisciplinarna Grafika. Je docentka na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, smer Unikatno oblikovanje – steklo in keramika. Živi in ustvarja v Ljubljani. 

 

Predavanje je uvod za nadaljni predavanji Družba in Prostor, ki sta del spremljevalnega programa IV. mednarodnega trienala keramike Unicum 2018.

 

Brezplačno.

 

***

 

Sobota, 12. maja 2018, ob 11. uri

Delavnica za otroke

Narodni muzej Slovenije na Muzejski

DETEKTIVI PRETEKLOSTI

 

V družbi arheologinje bomo podrobno spoznali delo arheologov. Preizkusili se bomo v reševanju zapletenega primera ter se tudi sami izurili v arheoloških izkopavanjih na muzejski zelenici: odkrite predmete bomo kot pravi arheologi-detektivi skrbno preučili in spoznali, kakšno pot prepotujejo od odkritja do muzejske vitrine.

 

Oblecite se primerno za izkopavanja v peskovniku. V primeru slabega vremena bomo izvedli delavnico Koliščarji in izgubljeno bodalo.


Trajanje: 90 minut. Cena: 5,5 €. Delavnica je primerna za otroke od 6. do 11. leta. Obvezne prijave od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na 051 384 888 ali arheozabava@nms.si. Število mest je omejeno.

 

 

Narodni muzej Slovenije; tel.: 01/241 44 00; info@nms.si; www.nms.si

NMS (Muzejska ulica 1, Ljubljana): odprto vsak dan od 10. do 18. ure, ob četrtkih do 20. ure.
NMS – Metelkova (Maistrova ulica 1, Ljubljana; vhod s ploščadi Muzejske četrti): odprto od torka do nedelje od 10. do 18. ure (ob ponedeljkih zaprto).

Če ne želite več prejemati novic NMS, se lahko odjavite tako, da odgovorite na to sporočilo ter v Zadevo (Subject) vpišete "ODJAVA".

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu!

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko