Dogodkovnik

  • mglc_69

MGLC, Program v tednu od 12. do 16. junija

Ventilator besed | 12.6.2018 | Komentarji 0

Obvestilo za javnost, 8. 6. 2018: Program na razstavi David Lynch, Ogenj na odru, in Poletna muzejska noč v MGLC in Ustvarjalnem centru Švicarija, 12. do 16. junij

 

Vodstvo po razstavi David Lynch, Ogenj na odru, torek, 12. junij, ob 18. uri; torkova vodstva po razstavi David Lynch, Ogenj na odru, vsak torek (od maja do julija)

 

Poletna muzejska noč v MGLC in Ustvarjalnem centru Švicarija, sobota, 16. junij, od 18. ure do polnoči

 

 

David Lynch, Ogenj na odru

 

13. 4.–29. 7. 2018

 

 

Vodstvo po razstavi, torek, 12. junij

 

·         Vodstvo po razstavi David Lynch, Ogenj na odru, torek, 12. junij, ob 18. uri.

·         Vodstvo je v slovenskem in angleškem jeziku.

·         Vodi muzejski informator Gregor Dražil.

·         Vstopnina za razstavo (5 eur, 2.5 eur), vodstvo je brezplačno.

 

 

 

 

Torkova vodstva po razstavi David Lynch, Ogenj na odru

 

vsak torek od maja do julija

 

• Vsak torek v maju in juniju je vodstvo ob 18. uri; vsak torek v juliju je vodstvo ob 19. uri.

• Vodstva so v slovenskem in angleškem jeziku.

• Vstopnina za razstavo, vodstvo je brezplačno.

• Občasno bomo pripravili tudi vodstva z gosti; o programu vas bomo sproti obveščali.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Poletna muzejska noč v MGLC in Ustvarjalnem centru Švicarija

sobota, 16. junij, od 18.00 do polnoči

 

MGLC

Razstavi, David Lynch, Ogenj na odru in STOP AND GO, Umetnost animiranih filmov

 

*od 18. ure do polnoči prost vstop na razstavi

*ob 20. uri vodstvo po razstavi David Lynch, Ogenj na odru, vodi slikar in grafik Silvester Plotajs Sicoe

 

Ustvarjalni center Švicarija
•Doživljajska vodstva – zgodovina v tebi: Hotel Tivoli med spomini in sanjami in Natakarica Fani vodi po hotelu Tivoli

•Glasbeno-vizualna projekcija, vidžej: Ticho Pixel

 

*od 18. ure do polnoči prost vstop na razstavo Švicarija: skupnost, umetnost in narava

*ob 18. in 20. uri Hotel Tivoli med spomini in sanjami, premierno vodstvo s senzorialnim pristopom

*ob 20. uri Natakarica Fani vodi po hotelu Tivoli, doživljajsko vodstvo

*ob 21.30 uri, Glasbeno-vizualna projekcija, vidžej: Ticho Pixel

 

 

 

Hotel Tivoli med spomini in sanjami, premierno vodstvo s senzorialnim pristopom, ob 18. in 20. uri

 

Prva javna predstavitev senzorialne delavnice. Na delavnicah so udeleženke senzorialni gledališki jezik povezale s kulturno dediščino hotela Tivoli: prisluhnili smo zgodovini stavbe skozi različne perspektive čutnega zaznavanja. Na Poletno muzejsko noč obiskovalce popeljemo skozi avtorsko uprizorjene utrinke iz njene zgodovine.

Švicarija, hiša v parku Tivoli, je v svojem obstoju spremenila številne identitete, za njenimi stenami so zavetje našli številni ljudje, njene rabe so se s časom spreminjale. Je prostor, ki je napolnjen z individualnimi in kolektivnimi pomeni. Švicarija je bila med drugim gostilna, hotel, prebivališče za tiste na obrobju, center umetniške produkcije, materialna referenca identitete njenih prebivalcev in dom. (A. Boštjančič, Identitete neke hiše, 2015)

Avtorica in režiserka dogodka: Barbara Pia Jenič

Natakarica Fani vodi po hotelu Tivoli, doživljajsko vodstvo, ob 20. uri

 

Natakarica Fani je najlepša leta življenja preživela v Švicariji, v hiši s pestro in zanimivo zgodovino, kjer je marsikaj videla in doživela.Fani je bila resničen lik, natakarica v hotelu Tivoli, ki je na željo napravila tudi katero drugo veselje svojim strankam. In z užitkom je dala na kredo tudi ubogim in grešnikom. V sedanji trenutek jo je prelila gledališka igralka Damjana Černe.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

David Lynch, Ogenj na odru

13. 4.–29. 7. 2018

 

Prva predstavitev ameriškega režiserja, scenarista, fotografa, slikarja, glasbenika in grafika Davida Lyncha v Sloveniji. Lynch je kultni status pridobil kot filmski ustvarjalec, manj znano pa je, da ga je pot k filmu vodila prek slikarstva, ki ga je študiral v šestdesetih letih. Kasneje se je v različnih obdobjih bogate kariere likovni umetnosti posvečal včasih bolj, včasih manj intenzivno. Leta 2007 se je ob obisku eminentnega pariškega grafičnega studia Idem, ki je v preteklosti med drugim sodeloval z umetniki, kot so Picasso, Matisse, Miró in Dubuffet, navdušil nad tehniko litografije in risanjem neposredno na litografske kamne. Sedemdeset litografij, ki jih predstavljamo na ljubljanski razstavi, je nastalo kot njegovo eksperimentiranje z izraznostjo grafičnega medija. Predstavitev zaokrožajo slike iz zasebnih zbirk, akvareli in izbor eksperimentalnih in animiranih filmov iz začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja vse do danes.

Scenografija: Branko Hojnik

Kustos: Božidar Zrinski

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STOP AND GO – Umetnost animiranih GIF-ov

MGLC, Predavalnica (pritličje), 14. 6.–19. 8. 2018

 

Skupinska razstava STOP AND GO raziskuje umetniško uporabo animiranih GIF-ov, pri tem pa predstavi široko in raznoliko panoramo različnih pristopov, ki jih trenutno uporablja mednarodna skupnost.

Umetniki: Bill Domonkos, Zack Dougherty, Roberto Fassone, Carla Gannis, Nika Ham, Lorna Mills, Okkult Motion Pictures, Chiara Passa in James Kerr (Scorpion Dagger)

Kustosa: Valentina Tanni in Saverio Verini

Koprodukcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projekt Švicarija: skupnost, umetnost in narava

Ustvarjalni center Švicarija, 8. 2. 2018–6. 1. 2019

 

Projekt Švicarija: skupnost, umetnost in narava, s katerim se Ustvarjalni center Švicarija uvaja v kulturno življenje prestolnice, izhaja iz treh temeljnih elementov, ki so zaznamovali zgodovino stavbe: skupnosti, umetnosti in narave. Projekt sestavljata razstava in obrazstavni program.

Večplastno razstavo tvorijo štirje sklopi: Zgodovina, Spominski atelje Stojana Batiča, Arhitektura in Umetnost. Razstava nas popelje skozi zgodovino in družabno življenje v stavbi, nam predstavi delovanje umetnikov v njej in nam osvetli nedavno prenovo. Te sklope povezujejo umetniška dela, razporejena po skupnih prostorih nekdanjega hotela, ki odpirajo razmislek o obstoju elementa narave kot družbenega konstrukta. Raznolik pedagoški program za otroke, mlade, odrasle in družine zaznamuje inkluziven, inovativen in angažiran pristop do obiskovalcev.

V spremljevalnem programu pa se poglabljamo v dediščino Švicarije ter jo s predavanji, vodstvom, pogovori in drugimi dogodki aktualiziramo in tako postanemo del njenega novega življenja.
Avtorica projekta
: Yasmín Martín Vodopivec

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Razstava David Lynch, Ogenj na odru je na ogled od 13. aprila do 29. julija 2018, od torka do nedelje, od 10. do 18. ure. Dneva odprtih vrat: Mednarodni dan muzejev, 18. maj 2018 in Poletna muzejska noč, 16. junij, 18.00–24.00.

Razstava Švicarija: skupnost, umetnost in narava je na ogled od 8. februarja 2018 do 6. januarja 2019, od torka do nedelje, od 10. do 18. ure. Dneva odprtih vrat: Mednarodni dan muzejev, 18. maj 2018 in Poletna muzejska noč, 16. junij, 18.00–24.00.

Razstava STOP AND GO, Umetnost animiranih gifov je na ogled od 14. junija do 19. avgusta, od torka do nedelje, od 10. do 18. ure. Daa odprtih vrat: Poletna muzejska noč, 16. junij, 18.00–24.00.

 

 

Dodatne informacije:

Karla Železnik, Odnosi z javnostmi, 01/241 38 09, karla.zeleznik@mglc-lj.si

 

S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

 

 

 

 

 

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko