Dogodkovnik

  • cd_60

Livio Minafra solo klavir

Ventilator besed | 9.9.2018 | Komentarji 0


13. novembra ob 20.30. uri
Teo Collori in Momento Cigano
Teo Collori, vodilna kitara, skladbe; Metod Banko, kitara; Matija Krečič, violina; Matej Kužel, klarinet; Jan Gregorka, kontrabas
Skupina igra izvrstno mešanico romske in plesne swing glasbe. V projektu se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo svežo avtorsko glasbo v stilu, ki nas popelje v obdobje salonov, cigar, čarlstona in lakastih čevljev. Koncert ob izidu plošče Kamerato Muzikante prinaša nove skladbe in glasbene radosti, ki bodo popestrile festivalsko ozračje Liffa. Velika vrnitev Tea Collorija v Klub CD po odličnih nastopih na Zvončkih in trobenticah 2018 in Evropski jazz konferenci 2018.
Klub CD, 12, 8* €


11. decembra ob 20. uri
Moonlight Sky
Miha Petric, kitara; Jan Sever, klavir, klaviature; Janez Moder, bas kitara; Žiga Kožar, bobni
Slovenska fusion zasedba je na glasbeni sceni že šestnajst let in je izdala štiri albume. Navdušujejo z raznovrstno glasbo z veliko privrženci. Na zadnjem albumu The Four se jazzovska svoboda prepleta z živahno energičnostjo, povezuje pa ju ljubezen skupine do kompleksnejših ritmičnih in melodičnih elementov.
»Moonlight Sky je emocionalen, če igra hitro, zelo hitro, počasi ali zelo počasi. Vse se nekako postavi na svoj prostor. Vse dobi zvočni smisel, neko logiko, pa čeprav je bend sila nepredvidljiv in rad sredi skladb preseneča in vpeljuje takšne in drugačne vložki, spreminja tempo ter zvišuje in znižuje glasnosti. Glasba zasedbe Moonlight Sky na ploščku The Four je, z eno besedo, močna.« Izak Košir, Odzven, SIGIC
Klub CD, 12, 8* €Napovedujemo 60. Jazz festival Ljubljana
Od TO, 18., do SO, 22. junija 2019
Po desetih letih se na jubilejni festival vrača John Zorn. Prvi festivalski dan bo odigral solo recital na orglah, prihodnji večer pa se bo na odru Gallusove dvorane v njegovem glasbenem maratonu The  Bagatelles predstavilo kar štirinajst nastopajočih, med njimi Masada, Craig Taborn, Trigger, John Medeski Trio, Peter Evans, Kris Davis, Nova Quartet, Asmodeus (Marc Ribot, Trevor Dunn, Kenny Grohowski) in drugi.
Festivalski program bodo oblikovali tudi drugi izjemni glasbeniki in skupine s poudarkom na razdalji Slovenija–New York.
Se vidimo!
Gallusova in druge dvorane, Park pri CDNa voljo sem vam za vsa vprašanja ter dogovore za izjave in intervjuje.

S prijaznimi pozdravi,
Darinka Hvalec
T 01/2417 153
E darinka.hvalec@cd-cc.si

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko