Pisanja

  • palenque_mehika210

Kaj napovedujejo koledarji Majev? Človek je veličastni ustvarjalec! (1. del)

Jani Urbanc | 19.4.2010 | Komentarji 0

 

Pregled vsebine:

Geosfera, biosfera, noosfera

Gibanje, pulziranje, valovanje, zvok, svetloba, prazvok

Ritmi v naravi, v našem telesu, v možganih, v srcu, v umu

Ritmično usklajevanje človeka z naravo

 Gregorijanski koledar nas oddaljuje od naravnih ritmov

 Sistem koledarjev civilizacije Majev

 Čudovito Fibonaccijevo zaporedje

 Fibonaccijeva spirala skrivnostno prežema celoten univerzum

 Maji so odlično poznali sveta števila

 Kozmična usklajenost Majev

  Živeči majevski starešine Don Alejandro Cirilu Perez Oxlaj (Gvatemala),

              Papa Pedro Cruz ...

  Raziskovalci majevskih koledarjev:  José Argüelles, Carl Johan Calleman

  Dan izven časa je simbol prihajajočega miru in sožitja

  Kaj lahko stori posameznik? Začnimo uporabljati lunin koledar sedaj!

  In kaj bo »hudega« po letu 2012?

 ”Vesoljsko plovilo Zemlja” bo postalo ”Časovno plovilo Zemlja 2013”

  Kronike kozmične zgodovine

 

1. del   Geosfera, biosfera, noosfera

 

Moderna znanost spoznava, da osnovna frekvenca Zemlje, ki ji duhovna znanost reče tudi bitje srca Zemlje, narašča. To ugotovitev potrjuje vrsta zaznanih sprememb, med katere sodijo tudi vse večji odmiki migracijskih poti ptic selivk in drugih živali od nekdanjih. Te spremembe omogočajo človeku, da vse bolj spreminja miselne in čustvene vzorce, se osvobaja odvečnih umskih in fizičnih bremen, predsodkov, navezanosti, pogojenosti, napačnih verovanj in navad. Hkrati s temi procesi se tisto, kar mislimo in želimo, tudi uresničuje, tako da je vsak človek soustvarjalec resničnosti in preoblikovalec nemanifestiranega v manifestirano. Kot je pojav življenja na Zemlji bistveno spremenil geosfero – neživo materijo in ustvaril biosfero, tako bo tudi človeška zavest z ustreznim preoblikovanjem skupaj z ritmičnimi elektromagnetnimi nihanji v vesolju bistveno spremenila biosfero.

Pogled na razvojna obdobja Zemlje od nežive materije - geosfere, preko biosfere, ki jo je oblikovala živa materija, že oznanja prihajajoče obdobje naslednje sfere, ki je že dobila ime noosfera. Noosfera je planetarna sfera človekovega uma, plast, ki jo ustvarjajo človeške misli na planetu Zemlja. Da bi dojeli idejo o noosferi, moramo doseči kvalitetni skok v naši zavesti in se odpreti najbolj splošnim, najbolj prvobitnim in kozmičnim principom življenja na Zemlji.

Noosfera je mentalni ovoj Zemlje, v njem sta um in zavest enoten pojav prepletanja misli posameznika in skupin, kar skupaj ustvarja kvaliteto noosfere, ta pa direktno vpliva na pogoje v našem okolju, na biosfero. Ker nastajajoči ovoj noosfere predstavlja temeljni pogoj za človekov preboj na višjo stopnjo zavesti, se še posebej v krizah, ki jih zaznavamo v biosferi, zrcali prihajajoč nov čas in nova višja resničnost. Znanost je potrdila te procese prehajanja biosfere v noosfero kot obdobje v evoluciji človeštva. Znanstvene temelje takim pogledom in novim raziskavam sta postavila Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955), francoski filozof, paleontolog in geolog ter ruski geokemik Vladimir Vernadsky (1863-1945) leta 1926, ko sta tudi prvič uporabila izraz noosfera. Noosfera je sestavljena iz grških besed 'sphere' (krogla) in 'nous' (človekov um, intelekt). Podobno sta bili sestavljeni tudi besedi atmosfera in biosfera. “Zgodovinski proces se odvija pred našimi očmi z bliskovito naglico. Človeštvo kot celota postaja mogočna geološka sila. Um in prizadevanje humanega človeštva se soočata z razkrajanjem biosfere, kar je posledica interesov svobodno razmišljujočih umov posameznikov in skupin. To novo obdobje, ta višja stopnja v evoluciji sveta, ki se ji približujemo, ne da bi se je dobro zavedali, je noosfera.” (V. I. Vernadsky).

Internet je tridimenzionalni odsev noosfere, prva oblika telepatije. Ko bo prehod v noosfero zaključen, bo telepatija kolektivni standard za komuniciranje in sodelovanje. Noosfera se uporablja tudi pri opisovanju nadčutnega zavedanja, ki je rezultat sodelujočega delovanja več individualnih zavesti. Tudi politični sistem prihodnosti ima že pripravljeno ime - nookracija, ki bo tudi rezultat te preobrazbe. Po mnenju Vernadskega bo posledica prevlade človeške samoreflektivne misli, znanstvenih spoznanj in visoko razvite tehnologije nad okoljem spiralno eksponentno dvigovanje zavesti do stanja popolne modrosti, resnice, kjer je vse razodeto, kar je resnični cilj človeka.

Gibanje, pulziranje, valovanje, zvok, svetloba, prazvok

Ves vidni in nevidni univerzum prežema ena vibracija, vse se giblje ali pulzira v ritmu: elektroni, atomi, morski valovi, molekule v lesu, skali, travi ali drevju, v bakterijah, v sesalcih, pticah, ribah … Svoj ritem ima Zemlja, Mesec, Sonce, zvezde in galaksije in imamo ga tudi ljudje. Vzhodne tradicije že tisočletja govorijo o atomih, ki ustvarjajo zvok, sveti Zvok Naam, Šabd … Notranji Zvok je tudi po izročilih duhovne poti Sant Mat praizvor vsega in po njem smo povezani s svojim izvorom in preko njega z vsem vsem univerzumom. Iz mnogih svetih knjig smo lahko prebrali, da je bila na začetku Beseda in razbrali sporočila, da je vse stvarstvo izšlo iz Besede. To še danes lahko razumemo kot uganko, ki bo razkrita, ko bo človek sposoben razvozljati skrivnost in doumeti pomen, ki ga ta Beseda skriva ali da je vse nastalo iz Prazvoka. Tudi Svetloba je podobno valovanje kot ta Prazvok. Sodobna znanost in še posebno teoretična fizika, se je po znanstveni poti s svojimi ugotovitvami in teorijami tem ohranjenim resnicam že zelo približala.

Ritmi v naravi, v našem telesu, v možganih, v srcu, v umu

Električno valovanje nevronov v možganski skorji povezujemo z vrsto zanimivih človekovih stanj in vedenj. Od različnih delov spanca, stopenj aktivnosti do človekove pozornosti. Z elektroencefalogramom (EEG) merimo skupno aktivnost velikega števila nevronov možganske skorje. S to metodo je možno meriti električno aktivnost nevronov in spremembe v možganski aktivnosti pod tisočinko sekunde natančno. Meritve elektromagnetnih možganskih valov so dokazale obstoj jasno prepoznavnih valov, ki so povezani z različnimi stanji zavesti. Možganska valovanja izvirajo iz impulza, ki prihaja iz talamusa. Nekateri nevroni v talamusu imajo značilnost, da ustvarjajo ritmično aktivnost povsem avtomatično, brez zunanjih informacij ali dražljajev. Ti ritmi se potem prenesejo v možgansko skorjo, kjer v nevronih povzročijo določeno ritmično aktivnost. Možen izvor valovanja je tudi posledica skupnega povezovanja, usklajevanja in delovanja nevronov možganske skorje.

Možgani v običajnem budnem stanju, torej v budni zavesti, proizvajajo valove beta (frekvenca več kot 14 Hz - Hertzov). Valovi alfa (med 8-14 Hz) so prisotni v stanju mirne zavesti, globoke umirjenosti in meditacije. Ko rahlo spimo, oddajajo možgani valove theta (4-7 Hz), možgansko valovanje delta (pod 4 Hz) pa v trdnem, globokem spanju. Informacije v možganih se prenašajo preko nevronov. Ta prenos uporablja elektrokemične značilnosti celic, ki prenašajo hitre komunikacijske valove. Vsak od približno 100 milijard nevronov v človeških možganih lahko ustvari do 100 milijonov povezav. Človeški možgani se še razvijajo, imajo torej še izredne neizražene potenciale. V posebnih stanjih meditacije, ki jim rečemo REM stanja, so zaznali valovanja, s katerimi se izmenjujejo informacije v možganih tudi pri frekvenci preko 25 Hz (gama valovanje 26-70 Hz). Valovanje alfa, ki prihaja iz okolja, spodbuja nevrone, da ustvarijo več sinaptičnih povezav. Sklepamo lahko, da zunanji zvok s tako frekvenco dviguje in razširja zavest pri človeku, ki mu je izpostavljen. Takšna stanja pripomorejo tudi k razblinjanju starih negativnih vzorcev in blokad, s širjenjem zavesti pa se odpirajo nove možnosti v čustvenem in duhovnem življenju.

Večina svetih izročil govori o veličastni moči meditacije na razvoj človekovih in človeških potencialov. V meditativnem stanju si človek umirja in čisti um, njegovi možgani in srčni organ pa se uglasita na sprejemanje višjih frekvenc izvornega zvoka. S tem je omogočena povezava z Višjim Jazom, z Resnico, z univerzalnim Enim. Po majevskem koledarju se bo ob zaključku leta 2012 odprl kanal med Uranom in Zemljo in bomo vsi na Zemlji deležni izredno povečanega valovanja alfa.

(Nadaljevanje čez 3 dni.)

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Boben

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko