Pisanja

  • enlightenment_0

Kaj nam sporočajo koledarji Majev? (8. del)

Jani Urbanc | 30.5.2010 | Komentarji 0

 

Kronike kozmične zgodovine

 

Leta 2004 je bil človeštvu ponujen "Novi veliki koledar", okrog katerega se je začela oblikovati nova svetovna družba, imenovana planetarna umetniška mreža. Njen primarni namen je zamenjati čas vojn s časom miru. Za dosego tega cilja so pričeli z raziskovalnim projektom Kronike kozmične zgodovine (Cosmic History Chronicles), ki naj bi preoblikoval človeški um.

Lastnik tvojega časa je lastnik tvojega uma.
Spoznaj svoj lastni časin spoznal boš svoj lastni um.
Naredi časovni premik!
Naredi umski premik!
Čas je umetnost!

 

Kronike kozmične zgodovine definirajo štiri principe oziroma modrosti, iz katerih se napajajo:

1. Nerojena modrost predstavlja jogijske vede, integrativne psihofizične sisteme in meditacijske tehnike, s katerimi raziskujemo in spoznavamo naravo uma in zavesti. Brez razumevanja narave uma ni mogoče dojeti prave narave univerzuma. Zakon časa priznava, da je vsako pravo vedenje osnovano na fenomenološki raziskavi uma, telesa in duha – nerojena modrost, ki je naravna modrost, sistematizirana skozi različne oblike joge in meditacije.

2. Modrost knjige sestavljata dve kategoriji:

a) sveti teksti, kot so Vede, Upanišade, Koran, Budistične sutre, Biblija in drugi sveti teksti – ti spoznavni teksti so primarni viri duhovne modrosti;

b) sekundarni teksti, ki demonstrirajo originalno sintezo celokupnega vedenja (Sri Aurobindovo božansko življenje in Sinteza joge, Sveta doktrina – Madame Blavatsky, Eseji Biogeokemije Vernadskega); kozmična zgodovina prepoznava, da je razodeta skrivnost najvišji red modrosti, medtem ko so pripadajoče celovite sistemske težnje definiranja naravne resnice dodatna osnova za širjenje vidikov človeškega vedenja.

3. Umetnost in estetska modrost sta v kontekstu Zakona časa primarni vir psihozaznavne informacije. Ne samo da je univerzum sam po sebi eleganten, njegova eleganca celo sestavlja neskončne oblike in vzorce, ki kodirajo tipe znanja, ki jih lahko človeški um prepozna in razvrsti. Formulacija vedenja kot estetska informacija je spoznavna kot superiorna oblika informacijske predstave, ki vleče nase celoten um in ne samo racionalne ali spoznavne nivoje zavesti.

4. Modrost sinhronizacijskega reda, ki vse povezuje, se nanaša na uporabo kod in zapisov Zakona časa. Koledar 13 Lun, Sanjski uroki, Potovanje časovne ladje Zemlja 2013, Telektonon, 20 tablic Zakona časa in Obtečajni projekt mavričnega mostu je samo nekaj najpomembnejših tekstov s tega področja. Uporaba teh orodij v organiziranju vsakodnevnega življenja, v duhovnem in simbolnem sistemu omogoča popolnoma novo osnovo za razumevanje prave resničnosti, uma in zavesti. Z uporabo vzorcev sinhronizacije na vseh nivojih predstavlja ta red sam po sebi osnovo za novo razumevanje sveta.

 

Raziskovanje narave, zgodovine, znanosti, religije in kulture skozi te štiri osnovne principe združuje znanstvenospoznavne in kozmičnozgodovinske metode. Skozi sintezo intuitivne percepcije in vizionarskega razodetja brezčasovne nerojene modrosti, tekstovne analize in primerjalnih interdisciplinarnih študij, kronike kozmične zgodovine definirajo do sedaj nepojmljiv konec enega cikla zgodovine in regenerativno možnost druge višje kreacije. Skozi te kronike in s pomočjo Zakona časa se bomo podali v vozilo univerzalnih razsežnosti na novo stopnjo duhovno-mentalne evolucije. Na osnovi Zakona časa se bo zgodil nesluten preskok v človeški zavesti. Edino s tem preskokom bomo lahko presegli globalne krize, ki smo jim že priče in se nam še v večjem obsegu pospešeno približujejo.

Vstop v leto 2010 po gregorjanskem koledarju se je pričel z "Resonantno Modro Nočjo" majevskega koledarja. Letošnje leto nam prinaša mistične moči, ki jih bomo potrebovali na potovanju v svojo notranjost, k posameznikovem spoznanju lastnega bistva in udejanjanju le-tega v življenju. S tem bomo osvetljevali sojenje, obsojanje, dvom, strah, nemoč in razvili moč, ljubezen, intuicijo, zaupanje, sprejemanje in sposobnost objeti sebe v vsakem trenutku. Sedmi, Resonantni ton nas že navdihuje in nam omogoča uglasitev s tokom praizvorne volje.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Boben

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko