Pisanja

  • angel_0
  • hardtobe13_albert_monroe
    ?
    Albert in Marilyn

MIT 1 - Nisem kreativni genij

Jani Urbanc | 10.5.2009 | Komentarji 1

Malo sem potoval po internetu in odkril spletno stran »Skupnost igranja sprememb« (»Play for Change Community«.) www.playforchange.com in elektronski naslov ustanoviteljev iz Avstralije davidengwicht@optushome.com.au

Namen druženja je eksperimentiranje z ustvarjanjem boljšega sveta skozi igro. Ustanovitelja tega Mednarodnega kreativnega združenja sta zelo prijazen par Ingrid Burkett in David Engwicht. Z veseljem vam prenesem nekaj njunih sporočil.

 

Za vstop na spletno stran skupnosti sem moral odgovoriti na nekaj vprašanj, ki obravnavajo prepričanja določenih skupin ljudi, ki jim rečemo tudi miti.

 

Mitologija je veda o bajkah ali mitoloških zgodbah ali mitih, ki so lahko tudi zelo pozitivne, a nerealne predstave o določenih dogodkih, pojavih ali živih bitjih. Sčasoma se tako močno zasidrajo v našo zavest, da postanejo močna verovanja in trdna prepričanja, kljub pomanjkanju dokazov. Taka verovanja so prepogosto privedla do hudih nerazumevanj, sovraštev in vojn. Avtorja sta izbrala nekaj mitov, za katere menita, da jih mora vsak dobro premisliti, osvetliti z vseh strani, ustrezno spremeniti svoje prepričanje in se dvigniti na višji nivo zavedanja, ter tako pripomoči pri spreminjanju sveta na bolje.

MIT 1: Nisem kreativni genij.

Biti genij, ne pomeni, da imaš visok inteligenčni kvocient (IQ) in nadpovprečne sposobnosti razmišljanja. Otrok še ne razvije svojih moči mišljenja ali svojega IQ. Vsak otrok je kreativni genij. Otrok z imenom Albert Einstein je izumil razmišljujočega odraslega profesorja Einsteina. Einstein je prispeval svoj kreativni genij tako, da je vzdrževal in negoval svojo otroško nedolžnost in zvedavost. Razvijal je navado učenja in študija na način, kot to dela um otroka. Za večino ljudi z visokim IQ in izostrenimi močmi razmišljanja velja, da priklenejo svoje kreativne genije ali jih prepodijo v klet. Za osvoboditev kreativnega genija v sebi, se ti ni potrebno več in več učiti. Osvoboditi moraš igrivega otroka v sebi.

Komentarji

  1. Emil | 15.5.2009, 07:44
    Ustvarjalnost je dana vsem, a v različnih dozah. Možno jo je razvijati, širiti, povečevati, poglabljati. Z igrivim delom. Vajami. Eksperimentiranjem. Nemirnim iskanjem novega. A talent za markoli je prirojen. Eni ga imajo več, drugi manj. Nadarjenost ti je dana ali pa ne. To je treba sprejeti.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Boben

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko