Pisanja

  • xx384437_47178394planet_zemlja_3

Vez med nami je Matrika. Notranja Svetloba in Zvok, Inteligenca, Zavest ... ? (3P-40)

Jani Urbanc | 2.9.2009 | Komentarji 1

 

Obstaja energijsko polje, ki leži kot osnova pod vso fizično realnostjo. Zdaj ga poznamo pod preprosto besedo 'polje', ki je čudovito razumljivo opisano kot kvantna esenca (kvant je fizikalni pojem, ki predstavlja točno

določeno količino energije, ki jo lahko odda atom ali molekula)  v knjigi z naslovom 'Polje' avtorice Lynne Mc Taggart (The Field). V raznih terminologijah ima to polje ime Naravni Um, Božji Um, Matrika, Božanska matrika … Pojem matrika je v tej zvezi uporabil fizik Max Plank, eden od začetnikov raziskovanja kvantne teorije, ki je leta 1944 identificiral to polje in ga imenoval matrika. Kar zdaj začenjamo razumeti, je, da ustvarjamo čustva tega, kar izberemo, da bomo skusili v naših življenjih, vse od zavestnih izbir idealnih odnosov, izobilja v naših življenjih, zdravljenja naših teles ali naših najbližjih in da ta čustva kreirajo vzorce magnetnega in električnega polja v naših srcih, ki preurejajo snov na nivoju kvante esence, to pa dopušča vzorcem, ki smo jih izbrali v naših srcih, da se manifestirajo v svetu okrog nas.

Dovolite, da omenim meni zelo ljub opis tega pojava, ki ga je v trenutkih fizičnega umiranja podelil s svojimi učenci duhovni učitelj Barry Long leta 2003: »Mi vsi smo notranje povezani z matriko, abstraktno notranjo mrežo inteligence, svetlobe in samozavedanja. Vsak izmed nas je inteligentna svetloba v matriki, nekateri so svetlejši, drugi manj svetli. Bolj ko je temeljito in poglobljeno naše občutenje in presojanje resnice, močnejša je naša svetloba. Resnica kot spoznanje o sebi je vedenje o abstraktni realnosti nad vsakodnevnim bivanjem. To temelji na dejstvu, da mora imeti vsaka posameznost, da bi obstajala, nad seboj višjo resničnost. Primer: brez relativne realnosti našega fizičnega telesa ne bi mogli misliti. Vse misli so sekundarne, kratkotrajne, prehodne in bežne v primerjavi s telesom.

Matrika je, podobno kot resnica, brezosebna. Je vmesna moč med abstraktno realnostjo in fizičnim – med resnico in dejstvi. V svoji celovitosti poganja vso eksistenco, v kateri vsaka individualna svetloba prispeva k inteligenci celote. V pogledu na približevanje smrti, moje ali smrti kogar koli drugega, ima pri tem poseben pomen. Matriko lahko poenostavljeno opišemo tudi kot mrežasto prožno opno, ki je dovzetna in se odziva na vsakršno spremembo, ki se zgodi v bivanju. Kjer je naša individualna svetloba, tam se mreža uboči. Bliže ko je posameznik svoji smrti in bolj temeljito ko je njegovo poznavanje resnice, bolj je njegovo mesto v mreži ubočeno, kar omogoča abstraktno medsebojno komuniciranje med ljudmi, ki so povezani z resnično ljubeznijo. Ljubezen, resnična ljubezen je namreč svetloba samozavedanja, beseda abstraktno pa pomeni, da to komuniciranje ni dosegljivo naučenemu površinskemu umu.

Ko ljubimo nekoga zaradi tega, kar on je, recimo zaradi njegove iskrenosti, se naša svetloba usmeri na svetlobo te osebe v matriki in obe svetlobi postaneta svetlejši. Če ljubite Barryja Longa zaradi resnice, ki jo pooseblja, ima njegovo približevanje smrti za vas poseben pomen. V vas se bo najprej pojavil občutek notranje spremembe pa tudi možne pomembne spremembe v okoliščinah, ki zadevajo vaše delo, bivanje ali odnose. To bo obrodilo sad na dolgi rok. Vendar se morate izogniti spekulacijam in fantazijam o tem in ostati v takih vzvišenih trenutkih vaših življenj le priče realnosti tega izrednega zavedanja.

Ko se Barry Long vse bolj približuje smrti in vboklina v matriki narašča, se lahko v trenutku smrti, ko se mreža odpre in se takoj za tem usloči nazaj in obmiruje, kot da tam ničesar ni bilo, zgodijo nenavadne stvari. Na primer Ljubezen in Resnica, kar jaz sem, bosta vstopili v tiste, ki ste mi najbližji in me imate najraje. Toda v trenutkih takoj po smrti morate biti tihi in mirni – nobenih znakov žalosti, obžalovanja, objokavanja ali praznovanja, ker takšna osebna čustvovanja skrčijo obseg čistosti matrike in so glavni vzrok, da so te krasne, čudovite izkušnje vstopa ljubezni v ljubečega, tako redke.« (Jutri nadaljevanje.)

Nekaj virov:

Gregg Braden: www.greggbraden.com

Bo Yin Ra-Joseph Anton Schneiderfranken: www.bo-yin-ra.ch

Rudolf Steiner: Spiritual guidance,

The etherization of the blood: www.steinerbooks.org

Kirpal Singh: Skrivnost smrti, Edition Naam 2009

The Barry Long Foundation International: www.barrylong.org

Eckhart Tolle: www.eckharttolle.com

in mnogi drugi …

Komentarji

  1. emiljano zapata | 8.9.2009, 13:57
    V duhovnih krogih je veliko filozofiranja, abstraktnih resnic, fanatične vere v prebrano, brainstorminga, a tudi blefa, prikritega egoizma. Zato me pogosto prime, ko poslušam samooklicane guruje, iskalce Resnice, da pobegnem pred njimi. Da grem v naravo, da poslušam petje ptic, šelestenje listov v rahlem pišu vetra, šumenje valov. Nič drugega. Nobenih besed. To je zame edina prava meditacija, ki me sprosti. Verbalizem je vse bolj nasilje. Tako ga doživljam. Na ulici, TV, v medijih, v družbi. STOP! Gusfraba...Jack Nicholson...

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Boben

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko