Muzeji

  • mediabox_small_kolo_720x275_nov

Ventilator besed priporoča

Vladimira Rejc | 6.8.2013 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, poletni čas je kot nalašč primeren tudi za obisk muzejev. Danes smo obiskali Mestni muzej, stalno razstavo Mestnega muzeja Ljubljana-Mestni muzej Ljubljana je stičišče poznavanja zgodovinskega prostora, na katerem je zrasla današnja Ljubljana: od prazgodovinskega mostiščarskega naselja štiri tisoč petsto let pred našim štetjem do sodobnega urbanega mesta in slovenske prestolnice.
Stalna razstava Mestnega muzeja Ljubljana Obrazi Ljubljana Obrazi Ljubljane je odsev Ljubljane kot življenjskega prostora, gospodarskega, političnega, upravnega in ustvarjalnega središča. Pripoved o življenju Ljubljane in njenih prebivalcev ne teče kronološko, temveč so skozi zaokrožene tematske sklope prikazane izbrane podobe mesta in znamenite osebnosti v različnih časovnih obdobjih. Zanimiv sprehod skozi življenje mesta.
Nosilna razstava Kolo, 5200 let presega klasične muzejske okvire in temelji na širšem konceptu predstavitve, s katerim želimo poudariti neločljivost znanosti, umetnosti in dediščine.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko